logo

Sokaktaki Minik Dostlarımız Çocukların Resimlerinde Hayat Buluyor

2011 yılında yolu çocuklarla kesişen ressam Esra Üner, minik yeteneklerin hayat verdiği resimler ile 6. kez keyifli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Her sene olduğu gibi bu yılda çocukların sınır tanımayan hayal güçleri ve özgür ruhları rehberliğinde çizdikleri eserlerin satışa sunulduğu serginin tüm geliri sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak. Sergi, 5 Haziran 2018 tarihinden itibaren Galeri Corpus Astoria AVM’de ziyaretçilerini bekliyor.

Dostlarımız için bir adım atmak zorundayız”

Bugün dünya üzerinde 600 binden fazla sahipsiz hayvan, ilgi ve özen bekliyor. Hayvan hakları ile ilgili giderek artan farkındalık düzeyine rağmen sokaklar güvenli bir liman olmaktan öte şiddet, istismar ve açlığın merkezleri haline dönüşüyor. Şehirleşmeyle birlikte yaşam alanları gasp edilen hayvanlar, insanlardan gelecek yardımlar olmadan yaşamayacak kadar ağır şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Mevcut durumun çizdiği ağır tablo gereği bir adım atmak gerektiğini ifade eden Esra Üner, çocuklarla birlikte yaratıcı atölye çalışmaları yaparak sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor.

Hayvan dostlarımızın mutluluğunu paylaşmanın gururunu yaşıyoruz”

Çocuk Atölyesi ile başlayan serüvenin sokak hayvanları için sosyal sorumluluk projesine dönüşme öyküsünü anlatan Esra Üner “Çocukların ilham veren enerjisiyle tanışmamla birlikte bu dünyanın ihtiyacı olan asıl şeyin sevgi ve önyargısız bir yaklaşım olduğu anladım. Çünkü çocukların sınırları ve aşılamayacak duvarları olmadığını gördüm. Hayallerinin sınırsız ve özgür, uçsuz bucaksız ve özgün olduğuna şahit oldum. Sevginin alt edemeyeceği kötülük, arkadaşlığın üstesinden gelemeyeceği sorunlarının olmadığını anladım. İyilik dolu kalpleri ve büyük düşleri benim bu yolculuğumdaki ışığım oldu. Çocukların hayat verdiği çalışmaların sahipsiz dostlarımız için bir umut olacağına inandığım anda ise bu sosyal sorumluluk fikri ortaya çıktı. Çocuklarımızda birlikte bugün geldiğimiz noktada yüzlerce sokak hayvanına ulaşmanın, ihtiyaç duydukları sevgiyi verebilmenin ve gözlerindeki mutluluğu paylaşmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

www.esrauner.com

Etiketler: »
Share
3849 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?