logo

SolidWorks 2016 Yeniliklerle Geliyor

mh_solidworks_bt_22ekim

Dassault Systèmes, şirketin başarılı 3D tasarım ve mühendislik uygulamaları portföyünün son sürümü olan SOLIDWORKS 2016’yı duyurdu. SOLIDWORKS 2016, 2,7 milyon kullanıcının ilk konseptten son ürüne kadar yenilik, tasarım, doğrulama, işbirliği yapma ve oluşturma süreçlerini hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmesine yardım edecek yeni ve geliştirilmiş özellikler sunuyor.

Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu üzerinde çalışan SOLIDWORKS 2016’nın entegre 3D tasarım ortamı, ürün geliştirmenin bütün aşamalarını kapsıyor. Kullanıcılar tarafından talep edilen yeni geliştirmeler arasında herhangi bir yüzeyi düzleştirme, tasarım performansını görselleştirme ve doğrulanmasına yardımcı olma, üretimle daha etkin şekilde iletişim kurma, pazarlama açısından kaliteli görüntüleri daha hızlı şekilde oluşturma ve komutlara daha kolay erişme becerileri bulunuyor. Bu ve geliştirilmiş kullanıcı arabirimini de içeren bunlar gibi yüzlerce diğer yeni özellik sayesinde tasarımcılar ve mühendisler, tasarımlarına yoğunlaşabiliyor, karmaşık sorunları çözebiliyor, paralel tasarım süreçlerini düzene koyabiliyor.

SOLIDWORKS Türkiye Türkiye ve Yunanistan Bölge Satış Müdürü Burak Kuralkan “SOLIDWORKS topluluğu, yüz binlerce parçayla küçük tüketici elektroniklerinden endüstriyel ekipmanlara kadar değişen dikkate değer ürünler yaratıyor ve en yeni teknik trendleri ürünlere entegre ederken ürün formu, işlevi ve yeniliğini geliştiriyor. SOLIDWORKS 2016 geliştirmelerinin yüzde 90’ından fazlası, daha hızlı ve daha kolay çalışma ihtiyacı da dahil olmak üzere doğrudan topluluğumuzun değerli geri bildirimlerinden doğdu. Ürünlerin yeni nesilleri ortaya çıktıkça, gelişmiş SOLIDWORKS özellikleri, milyonlarca tasarım uzmanının, eğitimcinin, öğrencinin ve ‘üretici’nin ürün tasarımı, simülasyon, teknik iletişim ve veri yönetimine daha verimli yenilikler getirmesine yardım ediyor” dedi.

İşte SOLIDWORKS 2016 portföyüne eklenen en önemli özellikler, yeni ürünler ve geliştirmelerden bazıları

Yazılıma değil tasarıma yoğunlaşın

Sürekli Eğrilik Kenar Dolguları: Asimetrik ve değişken boyutlar dahil olmak üzere bütün dolgu türleri için her zamankinden daha hızlı şekilde son derece düzgün kombinasyonlar ve “sürekli eğim” dolguları oluşturuyor.

Süpürme Komutu: Daha iyi, daha güvenilir ve tahmin edilebilir sonuçlarla her zamankinden çok daha hızlı şekilde karmaşık süpürülmüş şekiller meydana getiriyor ve tek ya da iki yönde çift yönlü süpürmelerle bölümler içerisinde süpürülmüş dairesel profilleri otomatik olarak oluşturuyor.

Diş Açma Sihirbazı: Hızlı ve kullanımı kolay bir komutla standart ve özel olarak tanımlanmış helisel dişleri hassas şekilde modelliyor.

Breadcrumbs: Herhangi bir modele Özellik Ağacını görüntülemeden hızlı ve kolay şekilde erişim sağlıyor ve imleçteki breadcrumb ile fare hareketini azaltıyor.

Karmaşık sorunları hızlı çözün

Karmaşık sorunların hızlı çözülmesine yardımcı olma, işlevselliğin görselleştirilmesi ve doğrulanması ve potansiyel hataların gerçekleşmeden önce bulunması için analizi daha verimli hale getirme:

Yenilikçi Tasarım Simülasyonu Araçları operasyon sırası, yükler, parça hareketleri, gereken güçler, meş kalitesi üzerinde daha fazla kontrol ve içgörü, güvenilir performans verileriyle sonuçlanıyor.

Her Şeyi Düzleştirme: üretim için en karmaşık geometrileri hızlı ve kolay şekilde düzleştiriyor, şekilleri yeniden 3D yüzeyleri için biçimlendirirken oluşan gerinimleri kolayca belirliyor ve aşırı esnemeyi/sıkıştırmayı hafifletmek için düzleştirmeyi sağlayan yırtılma kesimleri sunuyor.

Paralel tasarım sürecini düzene koyun

Mekatronik tasarım, eş zamanlı tasarım ve modern elektrikli/mekanik tasarım ile ekipler, farklı disiplinler, müşteriler ve satıcılar arasında eş zamanlı olarak iletişim kurun, işbirliği yapın ve çalışın:

Mate Controller: Bir oyun kontrol cihazına benzeyen bu özellik; hesaplama, kontrol ve görselleştirme özellikleriyle karmaşık montaj hareketini kolay ve sezgisel şekilde oluşturuyor ve canlandırıyor.

e-Çizimler: Tutarlı şekilde tasarım ölçümü yaparak, belgeler arasında gezinerek ve modelleri daha kesin şekilde görselleştirerek ürün geliştirme yoluyla tasarımların işbirliğini ve iletişimini geliştiriyor.

Üretim yoluyla hızlı tasarımlar

Üretim için daha ayrıntılı sonuçlar yaratın ve zamandan tasarruf edip hataları azaltırken üretim amaçlı ürün geliştirme sürecini kısaltın:

SOLIDWORKS Model Tabanlı Tanım Geliştirmeleri: 2D çizim karmaşasından ve iş akışı uyuşmazlıklarından kaçınmak için üretim özelliklerini doğrudan 3D içerisinde hızlı şekilde tanımlıyor, organize ediyor ve yayınlıyor.

SOLIDWORKS Görselleştirme (önceki adıyla Bunkspeed): SOLIDWORKS’e özel “kamera” özelliği ve diğer CAD verileriyle kullanıcıların daha iyi tasarım kararları vermesine yardımcı olmak için tasarımları konseptten müşteriye taşıyan yüksek kaliteli grafikler oluşturuyor.

Etiketler: » » »
Share
3052 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?