logo

SOLIDWORKS’e CEO Olarak Gian Paolo Bassi Atandı

mh_solidworks_gian_paolo_bassi

Gian Paolo Bassi

Dassault Systèmes, 3D tasarım yazılımı markası SOLIDWORKS’e CEO olarak Gian Paolo Bassi’nin atandığını açıkladı.

SOLIDWORKS’ün masaüstü ve bulut için tasarlanacak gelecekteki ürün ve stratejileri, markanın kullanıcı topluluğu ile işbirliğini de sürdürecek olan Gian Paolo Bassi’nin liderliğinde geliştirilecek. Bassi, Dassault Systèmes’in Katma Değerli Çözümler Satış Kanalından Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Bertrand Sicot’nun yerine geçiyor.

Dassault Systèmes Başkan ve CEO’su Bernard Charlès “Her büyük markanın arkasında büyük bir yetenek vardır. Gian Paolo ve Bertrand, SOLIDWORKS’te değişimin mimarı olmuşlardır. SOLIDWORKS; sezgisel, entegre 3D tasarım, simülasyon, elektrik tasarımı, ürün veri yönetimi ve teknik haberleşme alanlarında kapsamlı bir portföy geliştirmiştir ve mükemmel tasarımları ve kullanıcı ile devam eden işbirliği sayesinde başarılarını devam ettirmektedir. Gian Paolo’nun liderliğinde SOLIDWORKS’ün başarılarını devam ettireceğine ve Bertrand’ın geniş satış deneyimi sayesinde Katma Değerli Çözümler satış kanalında ciddi bir genişleme yaşanacağına eminiz” dedi.

Gian Paolo Bassi, SOLIDWORKS Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Dassault Systèmes’e katıldığı 2011’den bu yana SOLIDWORKS’ün büyümesine önemli katkı sağladı. Pratik bir teknik yaklaşıma sahip ve SOLIDWORKS’ün iki milyondan fazla mühendis ve tasarımcıdan oluşan birbirine sıkıca bağlı kullanıcı topluluğuyla işbirliği içinde çalışan Bassi, markanın çevrimiçi veri depolama ile kullanıcılara güçlü bir 3D modelleme ortamı sağlamayı hedefleyen SOLIDWORKS Mechanical Conceptual ve SOLIDWORKS Industrial Conceptual adlı bulut uygulamalarının, Dassault Systèmes işbirliği uygulaması olan 3DEXPERIENCE platformunun geliştirilmesine liderlik etti.

55 yaşındaki Bassi, 3D, CAD ve PLM uygulamaları geliştirme alanında 25 yılı aşan deneyime sahip. Dassault Systèmes SOLIDWORKS markasına katılmadan önce mekanik ve mimari tasarım otomasyon sektöründe yeni teknolojilerin geliştirilmesi alanında çalışan ve kurucusu da olduğu RIWEBB’de CTO olarak hizmet verdi. Daha önce ayrıca ImpactXoft’un başkan yardımcısı ve CTO’su olarak çalıştı, şirketin fonksiyonel modelleme alanındaki beş patentinden üçünün hayata geçirilmesi sürecinde yer aldı.

SOLIDWORKS’ün eski CEO’su Bertrand Sicot ise Dassault Systèmes’in Katma Değerli Hizmetler satış kanalından sorumlu Başkan Yardımcısı oldu ve 36 ülkede 500’den fazla iş ortağını kapsayan bu dolaylı satış ağını yönetmeye başladı. Yerel ve uluslararası mühendislik şirketlerinin satış operasyonlarında 20 yılı aşan liderlik deneyimi bulunan Bertrand Sicot, SOLIDWORKS’e 1997’de Batı Avrupa ve İskandinavya Bölge Satış Müdürü olarak katılmış ve SOLIDWORKS’te, Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı da dahil olmak üzere satış alanında bir dizi önemli görev üstlenmişti.

Etiketler: » » » » »
Share
2241 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?