logo

Sony, Robotik Kamera SRG-120DU’yu Tanıttı

mh_sony_robotic_kameraSony, SRG yüksek çözünürlüklü uzaktan çalıştırılan kamera serisinin en yeni üyesi SRG-120DU’yu tanıttı. Sony’nin SRG-300SE, SRG-120DH ve SRG-300H PTZ kameraları arasında yerini alan SRG-120DU, serinin USB 3.0 arabirimine sahip olan ve UVC video uyumlu olan ilk kamerası.

Cihaz, Birleşik İletişim, İş Birliği (UCC) ve multimedya akış cihazlarıyla doğrudan bağlantı sağlayarak profesyonel görsel iletişimi bilgisayar ortamına taşıma noktasında üst düzey kolaylık sağlıyor. Oldukça geniş görüş alanı (71°) ve 12x optik/12x dijital yakınlaştırmalı, otomatik odaklı lensiyle küçük ve orta büyüklükteki odalar için ideal seçim haline geliyor. Hepsi bir arada kompakt ve hafif tasarımı sayesinde, çeşitli konumlara rahatça kurulabiliyor ve gümüş bir muhafazayla birlikte sunuluyor.

Cihaz, gelecekte standart bilgisayar donanımı kullanarak yüksek kaliteli ve uygun maliyetli video çekimi yapılabileceğinin bir göstergesi niteliğinde. USB 3.0 desteği sayesinde işletmeler ve üniversiteler, özel çekim cihazlarına gerek kalmadan 60 kare/saniyeye kadar, yayın kalitesinde video kaydedebiliyor ve video akışı gerçekleştirebiliyor.

Yüksek kaliteli görüntülü konferans çözümlerini daha da kolaylaştırıyor

Sony Europe Görsel İletişim Çözümleri Ürün Müdürü Alessandro Marcello “SRG-120DU kameranın uyarlanabilir ve çok yönlü olması, kuruluşların yüksek kaliteli görüntülü konferans çözümleriyle etkili iletişim kurmasını daha da kolaylaştırıyor. “USB 3.0 girişiyle kamerayı doğrudan bilgisayara bağlayabilir ve her yeri profesyonel bir video işbirliği ortamına dönüştürebilirsiniz” dedi.

Tüketicilere yönelik bir web kamerasının kullanım kolaylığından yararlanarak daha yüksek kaliteli görüntü isteyen müşteriler için cihaz ideal seçim. Cihaz, sıkıştırılmamış video sinyallerinin yüksek hızlı aktarımıyla yüksek kaliteli, Full HD görüntü sunmanın yanı sıra, en yeni görüntüleme teknolojisi sayesinde en zorlu aydınlatma koşullarına dahi anında uyum sağlayabiliyor. Cihaz, Sony’nin yüksek hassasiyete sahip 1/2,8 tipi Exmor CMOS sensörü ve en yeni View-DR teknolojisiyle donatıldı. View-DR, Sony’nin tam çekim Geniş-D teknolojisiyle oldukça geniş dinamik aralık sağlayarak arka ışığı veya değişen aydınlatma koşullarını telafi ediyor. Ayrıca XDNR teknolojisi sayesinde paraziti azaltır ve düşük aydınlatmalı ortamlarda net görüntüler sağlıyor. Kamera aynı zamanda hızlı ve sessiz yatay kaydırma, eğme ve yakınlaştırma özelliklerine sahip. Sürücü motorunun gürültüsü 35 dB’den az. Bu sayede hastaneler, derslikler ve toplantı odaları gibi sessizliğin gerekli olduğu ortamlar için mükemmel seçim oluyor.

Yatay Kaydırma / Eğme / Yaklaştırma kontrolleri, RS-232C (seri) konnektör veya RJ-45 (IP) bağlantısı aracılığıyla VISCA protokolleri tarafından kontrol edildiğinden kamera yerel veya uzaktan kullanılabiliyor. Sony’nin RM-IP10 IP Uzaktan Kumandası ile uyumlu; böylece P/T/Z işlemleri üç eksenli kumanda koluyla rahatça gerçekleştirilebiliyor. Programlanabilir 16 ön ayarı sayesinde operatörler, sahneyi tekrar kadrajlamadan bir kamera çekiminden diğerine tıklayarak geçiş yapabiliyor. Bu özellik, geçiş işlemlerini uğraştırıcı olmaktan çıkarıp kolaylaştırıyor. Profesyonel olmayan kullanıcıların uzman sonuçlar alması için tasarlanmasına rağmen SRG serisi bilgisayar kontrol yazılımı, video profesyonelleri için tam esneklik sunuyor ve pozlama, beyaz dengesi ve kazanç gibi kamera işlevlerine tam erişim sağlıyor.

SRG-120DU, Eylül 2015’te Avrupa’da satışa sunulacak.

Etiketler: » » »
Share
2567 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?