logo

Sony Sağlık Çözümleri Ekibi’nden Londra Alder Hey Çocuk Hastanesi’ne Teknoloji Desteği

mh_sony_hastane_destek

Sony Sağlık Çözümleri, Londra’da bulunan Alder Hey Çocuk Hastanesi’nin modern ve teknolojik bir tesise kavuşmasına tam destek vererek bu alandaki vizyonunu, teknolojisini ve gücünü anlamlı bir şekilde hissettirmeye devam ediyor. Yılda 275.000 gençle ve bu gençlerin aileleriyle ilgilenen Alder Hey, Sony’nin sunduğu desteklerle, eski tesisinden yeni ve en son teknolojiye sahip “Alder Hey in the Park” adlı modern yeni tesisine geçiş yaptı. Yaklaşık 18 aylık ayrıntılı bir planlama döneminden sonra başarılı bir şekilde tamamlanan geçiş süreci boyunca Sony’nin en gelişmiş medikal, görüntüleme ve ekran teknolojileri kullanıldı.

Ameliyathanelere dijital destek

Alder Hey ve Sony arasındaki iş ortaklığının ilk adımında, 13 ameliyathane Sony’nin en gelişmiş çözümleriyle desteklendi. Yenilenen ameliyathanelere cerrahlara OptiContrast Panel ve daha büyük ekran boyutu sayesinde yüksek kaliteli görüntüleme deneyimi sunan iki adet Sony LMD-2760MD cerrahi monitör eklendi. Ayrıca, ameliyathanelerdeki sağlık ekiplerine ek içerik sunmak için, her ameliyathaneye bir adet profesyonel 43 inç BRAVIA ekran yerleştirildi ve tüm ameliyat prosedürünün kaydedilebilmesi için her tavanlara Sony SRG-300SE kamera monte edildi.

Yüksek çözünürlüklü video akışıyla zenginleşen tıp eğitimleri

İşbirliği kapsamında Sony, Alder Hey’e hastane çapında güçlü bir IP video ağı kurdu. Kurulan sistemle, ameliyathanelerde bulunan tüm video kaynakları hastane ağı üzerinden diğer tüm ameliyathanelerle paylaşılabiliyor. Bu sistem, gelecekte kurulacak konferans salonları ve Alder Hey dışındaki eğitim kurumlarına eğitim amaçlı olarak sinyal iletme özelliğine de sahip. Video ağı sayesinde, yüksek çözünürlüklü cerrahi kayıtlar, entegrasyonu sağlanmış on üç ameliyathanedeki ekranlara anında aktarılabiliyor; kampüsün her noktasında cerrahlar ve öğrencilerle paylaşılabiliyor. Sony’nin gelişmiş medikal monitör teknolojilerinin de yardımıyla, tıp öğrencileri karmaşık cerrahi işlemlerin her ayrıntısını gerçek zamanlı olarak görebiliyor. Sony’nin devrim niteliğindeki ağa bağlı video çözümü, Alder Hey’deki klinik eğitimin verimliliğine modern bir katkı sağlıyor.

Dijital akvaryum çocukların endişesini azaltıyor

Sony, dünyada bir ilk olarak, teknolojik bakımdan dünyanın en yenilikçi çocuk hastanelerinin en büyüklerinden biri olan “Alder Hey in the Park” hastanesinde ameliyat olmayı bekleyen endişeli çocukları yatıştırmaya yardım eden renkli bir dijital akvaryum oluşturdu. Bu yaratıcı çözüm, Alder Hey’in karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan hasta endişesini azaltılıyor. 5,03 m x 0,97 m ölçülerindeki sanal akvaryum, üç adet duvara monte BRAVIA 75 inç Profesyonel Ekran ve ekranların bağlı olduğu gizli bir ağ sunucusundan oluşuyor. Bu gerçekçi akvaryumda sanal balıklar yüzüyor. Ayrıca, çocuklar tabletlerde kendi deniz kaplumbağalarını ve diğer deniz canlılarını çizip, renklendirip sanal akvaryuma bırakıyor ve büyük bir keyifle bunların diğer canlılarla etkileşimini izliyor.

 www.sony.com.tr/pro/hub/home

Etiketler: » » » » »
Share
2051 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?