logo

Sony Xperia Z5 Ailesi Türkiye’de Tanıtıldı

mh_sony_xperia_z5_lansman

Sony Xperia Z5 Ailesi, Sony Mobile tarafından 5 Kasım 2015 tarihinde Türkiye’de tanıtıldı. Sony Mobile, yeni amiral gemisi serisi Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve dünyanın ilk 4K ekranlı akıllı telefonu Xperia Z5 Premium’u düzenlediği etkinlikle görücüye çıkardı. Xperia Z5 ailesinin tanıtıldığı etkinlik, Bond serisinin son filmi Spectre’nin ön gösterimi ile gerçekleşti.

Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact üstün kamera özellikleri, şık tasarımları ve pil ömürleri ile dikkat çekerken Xperia Z5 Premium, tüm bu özelliklere ek olarak dünyanın ilk 4K ekranına sahip akıllı telefonu olmasıyla dikkat çekiyor.

Sony Mobile Ülke Müdürü Tarık Akad “Sony çok geniş bir ekosisteme sahip, lider bir teknoloji devi. Bu ekosistem sayesinde her modelimizle kendimizi daha da geliştiriyoruz. Yeni amiral gemilerimiz Xperia Z5 ailesinde Sony Alfa kamera mühendisleri ile beraber çalışarak kamera modülümüzü yeniledik. Yine ekosistemimiz sayesinde Xperia Z5 Premium ile dünyanın ilk 4K ekranlı akıllı telefonunu Türkiye’ye getiriyoruz. Sony Mobile ailesi olarak, akıllı telefon sektöründe tüketicilerimize en iyi hizmeti, en ileri teknolojiyi ve akıllı telefondan beklediklerinin fazlasını sunmayı görev biliyor, kullanıcılarımıza eşsiz deneyimler yaşatmayı hedefliyoruz. Yeni ürünlerimizi tanıttığımız bu etkinliğimizde Spectre filminin de ön gösterimini gerçekleştirerek davetlilerimize unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçladık” dedi.

Şaşırtan Kamera Deneyimi

Xperia Z5 serisinin tüm modellerinde kamera özelliğini vurgulayan Sony Mobile, 23 megapiksel kameranın 0,03 saniye ultra hızlı otomatik odaklama ve 5 kat net görüntü yaklaştırma özelliklerine dikkat çekiyor. Xperia Z5 serisi bu kamera özellikleri ile en güzel kareleri kaçırmadan, kolaylıkla yakalayabiliyor.

Güç Düğmesine Entegre Parmak izi Sensörü

Xperia Z5 ailesi, güç düğmesine entegre edilen parmak izi sensörü sayesinde, sezgisel tek bir hareketle güvenle açılıyor. Yeni entegre edilen parmakizi sensörü sahibini adeta tanıyor ve başkalarının cihazı kullanmasına imkan tanımıyor fakat basit ve tek bir hareketle kolayca kilidi açıyor.

Canlı renkler ve modern tasarım

Xperia Z5 beyaz, grafit siyah, altın ve yeşil renk alternatifleriyle her zevke hitap ederken ince ve zarif tasarımıyla dikkat çekiyor. Kompakt tasarımlı telefonları tercih edenler için, Xperia Z5 Compact benzersiz kamera teknolojisi ve kullanım kolaylığı özelliklerini bir araya getiriyor.

Üstün performans, iki güne varan pil ömrü ve yenilikçi güç tasarrufu

Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium, Qualcomm Snapdragon 810 işlemciden güç alırken 3 GB RAM kullanıyor. İki güne kadar dayanan pil ömrü ile yüksek performans sunuyor.

4K ekranlı akıllı telefon: Xperia Z5 Premium

Dünyanın 4K ekranına sahip ilk akıllı telefonu olan Sony Xperia Z5 Premium, 5.5 inç ekranda sunulan 3840 x 2160 piksellik çözünürlük ile 806 ppi gibi eşsiz bir piksel yoğunluğuna sahip. Cihaz 0,03 saniye ultra hızlı otomatik odaklama ve 5 kat net görüntü yaklaştırma özellikleri olan 23 MP kamerası ile 4K video kaydı gerçekleştirilebiliyor, 4K ekranıyla çektiği 4K videoları yine 4K çözünürlüğünde izleme imkanı sunuyor. Xperia Z5 Premium, krom, siyah ve altın renk seçenekleri ile geliyor.

Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 ailesinin tümünün 32GB dahili hafızaya ek olarak 4K video, film ve resimler için 200GB’a kadar harici microSD kart desteği sunduğu gibi özel Stamina moduyla da şarj sıkıntısını ortadan kaldırıyor.

Eğlencenin sınırları yeniden tanımlanıyor

Xperia Z5 serisi ses teknolojilerindeki uzmanlığı sayesinde Yüksek Çözünürlüklü Ses (HRA) özelliğiyle benzersiz bir müzik dinleme keyfi sunuyor. Yeni amiral gemileri, PS4 Uzaktan Oynatma özelliği ile PS4 konsolunuza erişerek istediğiniz odada en sevilen PlayStation4 oyunlarını oynamaya olanak sağlıyor.

Sony Xperia Z5 2.499TL, Xperia Z5 Compact 1.999TL tavsiye edilen satış fiyatı ile Kasım ayı içinde perakende satış noktalarında ve mobil operatörlerde kontratlı tekliflerle; Xperia Z5 Premium ise 2.799 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile Aralık ayında yine perakende satış noktalarında ve mobil operatörlerde kontratlı tekliflerle satışa sunulacak.

Xperia Z5 ailesinin tüm özelliklerini aşağıdaki adreslerde bulabilirsiniz:

http://www.sonymobile.com/tr/products/phones/xperia-z5/

http://www.sonymobile.com/tr/products/phones/xperia-z5-compact/

http://www.sonymobile.com/tr/products/phones/xperi…

Etiketler: » »
Share
2359 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?