logo

Sony, Yeni Kablosuz Kulaklığı LinkBuds’ı Tanıttı

Sony, oldukça küçük yapıdaki kablosuz kulaklığı LinkBuds ile kullanıcılarının aynı anda hem en sevdiği müziklerinin hem de en önemli anlarının keyfini çıkarması için bir yenilik sunuyor. Kristal netliğinde ses ve görüşme kalitesine sahip halka formundaki tasarımı sayesinde ise kullanıcılar için avantaj. 

Tüm dünyalar her zaman birbirine bağlı

Ergonomik tasarımı ile LinkBuds, kullanıcılara evden çalışma, oyun oynama, müzik dinleme gibi pek çok kullanım alanında ideal bir şekilde eşlik ediyor. Yaklaşık dört gram ağırlığındaki bu kulak içi kulaklıklarda, geleneksel kulak içi kulaklıklardan farklı olarak hoparlör diyaframını kaplayan koruyucu yüzey muhafazanın içine entegre edilerek tasarlandı. Boyuttan tasarruf sağlayan kulaklık şekli, Sony’nin dünyanın ilk kulak içi kulaklıklarını piyasaya sunduğu 1982 yılından bu yana toplanan kulak şekli verilerinden yararlanılarak oluşturuldu.

Kristal netliğinde ses

LinkBuds’da bulunan gelişmiş ses sinyali işleme performansına sahip hassas ses alma teknolojisi, gürültülü ortamlardayken bile insanları duyabilmeyi ve kristal netliğinde telefon görüşmeleri sunuyor. Sony’nin gürültü azaltma algoritması, ortam gürültüsünü bastırmak ve sesi net şekilde duyurmak üzere 500 milyonu aşkın ses örneği ile yapay zekâ makine öğrenimi kullanılarak geliştirildi. DSEE (Dijital Ses Geliştirme Motoru) sayesinde müzikseverlerin kişisel müzik arşivini yüksek kaliteye çıkarmak üzere restore ediliyor.

Sony imzalı Entegre İşlemci V1, çarpıcı derecede özgün bir dinleme deneyimi için müzikteki tüm ayrıntıları en az bozulmayla yeniden üretiyor ve her zaman muhteşem ses kalitesi vadediyor. Özel olarak tasarlanmış 12mm’lik halka şeklindeki sürücü ise, zengin ve dengeli ses sağlıyor.

Uyarlanabilir Ses Kontrolü nerede olunduğuna bağlı olarak ses seviyesini otomatik şekilde optimize ediyor ve müziğin içinde bulunulan ortama sorunsuzca karışmasına izin veriyor. Böylelikle müzikseverler, en sevilen parçaları makul bir ses düzeyinde, pek çok farklı ortamda dinleyebiliyor ve açık havada dinleme deneyimini zenginleştirebiliyor.

Gündelik hayatı kolaylaştırmak için

Sony, bir yandan çeşitli akıllı özellikler sayesinde kullanıcıların dış dünya ile bağlantıda kalmasını sağlarken, bir yandan da kişisel müziklerini çevresindeki dünyaya entegre etmesini hiç olmadığı kadar kolay hale getiriyor. LinkBuds’ın Speak-to-Chat özelliği sayesinde kullanıcılar, biriyle konuşmaya başlar başlamaz müziği otomatik olarak durdurabiliyor. LinkBuds ayrıca kullanıcıların tercih ettiği sesli asistanı etkinleştirerek bilgi alabilmesini, anımsatıcıları ayarlayabilmesini ve daha fazlasını yapabilmesini ‘eller serbest’ özelliği ile sunuyor. Ve sadece “OK Google” ya da “Alexa” demek yeterli oluyor.

Fast & Swift Pair özelliğiyle Kolay Bluetooth Eşleştirmesi

LinkBuds, Google’ın Android cihazlarını zahmetsizce eşleştirebilmesini sağlayan yararlı yeni Fast Pair özelliğini destekliyor. Bu özellik sayesinde kullanan kişi kulaklıkları en son nerede bıraktığını çok rahat bulabiliyor. Swift Pair, LinkBud’ları Windows 11 ya da Windows 10 dizüstü bilgisayarla, masaüstü bilgisayarla veya tablet ile eşleştirmeyi hızlı ve kolay hale getiriyor.

İlk kez hayata geçirilen bir özellikle kullanıcılar, kulaklıkları kutularından çıkarır çıkarmaz otomatik olarak bir pop-up ekran açılıyor. Böylece bu özellik nerede olursa olsun kolayca bağlantı kurabilmesini sağlıyor.

En sevilen müziğe hızlı erişim

Hızlı erişim ile kullanıcılar akıllı telefona dokunmaya gerek kalmadan LinkBuds’ı yalnızca birkaç dokunuşla Spotify’daki içeriğini çalmaya devam edecek şekilde ayarlayabiliyor. Kulaklıkların içindeki pusula/jiroskop sensörleri, akıllı telefonu o yöne tutmaya gerek kalmadan başın yönünü algılıyor ve belirli bir hedeften gelen sesin duyulmasını sağlıyor.

Suya Dayanıklı

IPX4 sınıfı suya dayanıklılık sayesinde kullanıcıların en sevilen parçaları ile arasına su sıçramaları ve ter girmiyor. Ayrıca kulaklıkların 5,5 saatlik şarjı ile kullanıcılar, tam bir çalışma gününü geçirebiliyor, hatta şık ve kompakt kulaklık kutusu ile ek olarak 12 saatlik şarj elde edebiliyor. Yalnızca 10 dakikalık hızlı şarj özelliği ise 90 dakikaya kadar çalma süresi veriyor.

Dört bir yandan gelen ses

Aynı zamanda 360 Reality Audio özelliğine sahip LinkBuds kulaklıklar, kullanıcılara sanki canlı bir konserde ön sırada ya da bir kayıt stüdyosunda en sevilen sanatçının yanındaymış hissi veriyor.

www.sony.net

Etiketler: »
Share
790 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+3 = ?