logo

Sparkle ve Atos Arasında Bulut Hizmetleri ve Çözümleri İçin İşbirliği

Sparkle ve Atos, Avrupa’daki ve diğer komşu ülkelerdeki bulut hizmetleri ve çözümlere yönelik artan talebi karşılamak adına işbirliğine imza attı. Bu işbirliği, şirketlerin küresel mevcudiyetlerini ve özel yetkinlik alanlarını destekleyen iş fırsatlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Sparkle ve Atos’un işbirliği, Avrupa üniversitelerinin ve araştırma merkezlerinin dijitalleşmesini ve bulut sistemlerin benimsenmesini hızlandırmayı amaçlayan bir girişim olan Open Clouds for Research Environments (OCRE) ile başladı. Sparkle şu an hali hazırda 27 Avrupa ülkesinde resmi çerçeve bulut sağlayıcısı ve Google Cloud entegratörü olarak hizmet veriyor. Anlaşmanın bir parçası olarak Atos, Sparkle’ı yakında eklenecek diğer ülkelerle birlikte Fransa, Belçika, Birleşik Krallık, İrlanda, Almanya, Türkiye ve Portekiz’deki araştırma ve eğitim camiasına profesyonel olarak danışmanlık ve sistem entegrasyon hizmetleri sağlama konusunda destekleyecek.

OCRE kapsamının ötesinde, Atos ve Sparkle ayrıca kamu ve özel projelerde birlikte çalışarak sabit, 5G, IoT ve güvenlik hizmetlerindeki sinerjilerini ortaya koyacak. İki şirket ayrıca, altyapı yönetiminden önemli etkinlikleri desteklemeye kadar uçtan uca bir teklif oluşturmak için Atos’un Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin IT ortağı olarak köklü bir deneyime sahip olduğu spor ve etkinlik pazarını da hedefleyecek.

Sparkle CEO’su Elisabetta Romano “Atos ile ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bulut ve dijital hizmetlerdeki uzmanlığımızı bir araya getirerek, önde gelen Avrupa üniversiteleri ve kurumları tarafından hali hazırda başarıyla benimsenmiş olan teklifimizi daha geniş eğitim ve araştırma topluluklarına tanıtmayı amaçlıyoruz. Ortaklığımız aynı zamanda çeşitli sektörlerdeki müşterilere dijital hizmetler sunma yeteneğimizi güçlendirerek ufkumuzu genişletecektir” dedi.

Atos Telekomünikasyon, Medya ve Teknoloji Başkanı Jean-Claude Geha “Sparkle ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve işbirliğimiz Avrupa’daki eğitim ve araştırma kurumları için çok önemli bir proje ile başlıyor. Dijital dönüşüm, genel olarak ekonomik ve sosyal kalkınmada asli bir rol oynuyor. Bu bağlamda Atos, özel kurumlar ve kamu kurumlarının yarının dijital zorlukları karşısında etkin bir şekilde yönetilebilmelerini desteklemek adına bulut uzmanlığını beraberinde getiriyor” dedi.

Etiketler: » » »
Share
819 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?