logo

STARTT Programı Kapsamında 50 Genç Türk Telekom’lu Oldu

mh_turk_telekom_startt_programi

STARTT Genç Yetenek Programı bünyesinde Türk Telekom Grubu’nda tam zamanlı çalışmaya başlayacak 50 genç için İstanbul’da oryantasyon programı gerçekleştirildi. Türk Telekom Grubu’nun yeni üyelerine ‘hoş geldin’ denilen toplantı 17 Haziran 2015 tarihinde Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen ve Türk Telekom İç İletişim Direktörü Müge Eryılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz Mart ayında lansmanı yapılan STARTT seçme değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan 50 gence Türk Telekom Grubu ve sektördeki konumu hakkında bilgi verilirken, telekom sektöründe entegre bir yapıda çalışmanın kariyerlerine katacağı değere dikkat çekildi. Konuşmalar ve sunumların dışında gerçekleştirilen küçük yarışmalar ve takım aktiviteleri ile renklenen program gün boyunca sürdü.

Bahattin Aydın: “360 derece telekomünikasyon deneyimi kazanacaklar”

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, STARTT ile yenilikçi bakış açısına sahip, heyecanlı, değişime açık, teknolojiye ilgi duyan ve yeni trendleri yakından takip eden genç yetenekleri şirket bünyesine kazandırmak istediklerini söylerken “Faaliyet gösterdiğimiz alan, insan hayatına dokunan, yaptığınız işin sonuçlarını günlük hayatta görebileceğiniz, sürekli gelişen ve yenilenen bir sektör. Bu da yeni kariyer fırsatları demek, fırsat her an sizin kapınızı çalabilir. O an donanımlı ve hazırsanız bu fırsatı değerlendirebilirsiniz” dedi. STARTT Genç Yetenek Programı’na kabul edilen üniversite öğrencileri ve yeni mezunların, Türkiye’nin en büyük işverenlerinden biri olan Türk Telekom Grubu çatısı altında telekomünikasyon sektöründe başarılı bir kariyerin ilk adımlarını atacağının altını çizen Aydın “Telekomünikasyon sektörü, en çok genç yetenek ihtiyacının olduğu alanı oluşturuyor. Gençlere, ‘telekomünikasyonu öğrenmeye doğru yerden başla’ ve ‘başarı hikâyen başlasın’ diyerek Türk Telekom Grubu’nda sınırsız bir kariyer fırsatının kapısını aralıyoruz. Gençlerimiz dünyanın telekom sektöründe entegre olmuş sayılı şirketlerinden birinde 360 derece telekomünikasyon deneyimi kazanacaklar. Türk Telekom’un deneyimli çalışanları ile paylaşımlarda bulunup, şirket içi organizasyona hakim olacaklar. Yürüttüğümüz yetenek avı ve eğitimlerle sadece Türk Telekom Grubu’na değil sektöre yeni bir soluk getirecek, kariyerinde başarı hikâyesi yazacak gençler yetiştiriyoruz” dedi.

18 aylık gelişim programında 2 kez de rotasyon var

STARTT kapsamında 1 Temmuz’da başlayacak, 18 ay süreli Gelişim Programı sürecinde 50 gence Türk Telekom Grubu’nun 5 odak noktası strateji, inovasyon, kişisel gelişim, liderlik ve takım çalışması alanlarında eğitimler verilecek. Program boyunca çalışanlar, Grup bünyesindeki bölümler arasında toplam 2 kez rotasyonla yer değiştirecek. Grup’un Agile yaklaşımı çerçevesinde yaratıcı düşünme, ekip çalışması, kişisel gelişim ve proje yönetimi alanlarında katılımcıların gelişimlerine katkıda bulunularak gelişimleri desteklenecek. Program süresince gençlere, geçtiğimiz yıllardaki Türk Telekom Grubu genç yetenek programlarını başarıyla tamamlayarak şirket bünyesinde çalışmaya başlayan deneyimli çalışanlar “buddy” olarak destek verecek. Saha ziyaretleri ile devam edecek süreç kapsamında katılımcılar farklı iş birimlerinde rotasyon, bireysel koçluk, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, sınıf içi e-learning ve mobil öğrenmeden oluşan zengin bir programa dahil olacak, proje süreçlerinde mentor desteği alacaklar. Yüksek performans gösteren tam zamanlı çalışanlara, Türk Telekom Grubu yurtdışı şirketlerinde süreli çalışma imkânı veya yurtdışındaki eğitim programlarına veya büyük organizasyonlara katılım hakkı sağlanacak.

20 bini aşkın kişinin arasından seçildiler

Kariyerine doğru yerden başlamak isteyen gençlerin davet edildiği STARTT Programı başvuru sürecinde yoğun ilgi ile karşılaştı ve programa 20 bini aşkın başvuru gerçekleşti. Başvuruların ardından değerlendirme sürecinde, Sözel ve Sayısal Beceri Testi, İngilizce Yeterlilik Testi, Grup Mülakatı / Oyunlaştırılmış Grup Çalışması, Değerlendirme Merkezi Uygulaması (Kişilik Envanteri), Kişisel Tanıtım Videosu, Yetkinlik Bazlı Bireysel Mülakat aşamalarını başarı ile geçen 50 aday, Türk Telekom Grubu çalışanı olarak STARTT Gelişim Programı’na katılmaya hak kazandı.

Etiketler: » » » » » »
Share
2417 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?