logo

Sustainable Tourism Summit & Awards’23 Zirve ve Ödül Töreni Gerçekleşti

Bir yerel kalkınma modeli olarak sürdürülebilir turizm”in konuşulduğu “Sustainable Tourism Summit & Awards’23”, 12 Aralık 2023 tarihinde Novotel İstanbul Bosphorus’da, İBB Kültür Turizm Şube Müdürlüğü desteği, Anima Mice & Event, BUYEM (Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi), PlumeMag ve TUSDER (Turizmde Sürdürülebilirlik Derneği) ve UNSDSN Türkiye paydaşlığında gerçekleşti.

Sustainable Tourism Summit & Awards Kurucu Ortakları Melek Çubuk ve Bihter Ayyıldız’ın ve zirvenin paydaşı Büyem Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atabarut’un açılış konuşmaları ile başlayan zirve gün boyunca 13 panelde 27 konuşmacıyı ve 200’den fazla dinleyiciyi ağırladı.

Turizm neden daha fazla önem verilmesi gereken bir yerel kalkınma modelidir? Dünyada neler yapılıyor? Peki, biz bu çizginin neresindeyiz, ne yapıyoruz?’’ Sorularından yola çıkarak Turizm Sektörü ve sektöre paralel alanlarda faaliyet gösteren etki liderlerinden oluşan çok değerli konuşmacıları ağırladı.

Sürdürülebilir Turizm Ödülleri Sahiplerini Buldu

Zirveye, sürdürülebilir turizm ile ilgili yapılan çalışmaları tanıtmak, teşvik etmek ve onurlandırmak için ödül kategorisi eklendi.

1. Sürdürülebilir Turizmde Liderlik Ödülü’nü “Gelecek Turizmde” projesi ile Anadolu Efes kazandı. Anadolu Efes’in ödülünü Sustainable Tourism Summit & Awards Kurucu Ortağı / ANİMA Mice Event Kurucusu / TUSDER YK Başkanı Melek Çubuk takdim etti.

2. Sürdürülebilir Turizmde İnovasyon Ödülü’nü “Kazan Dairelerinin Buharını İleri Dönüştürme” projesi ile Emir Hotels kazandı. Emir Hotels’in ödülünü Gülruh Gülten takdim etti.

3. Sürdürülebilir Turizmde Miras ve Kültür Ödülü’nü “Efeler Yolu Kültür Rotası” ile İzmir Büyükşehir Belediyesi kazandı. Ödülü Site Türkiye Başkanı Cantekin Temizer takdim etti.

4. Turizmde Çevresel Sürdürülebilirlik Ödülü’nü “Alaçatı Çöp Toplama Projesi” ile Alavya Otel aldı. Ödülü Sustainable Tourism Summit & Awards Kurucu Ortağı & PlumeMag Kurucusu Bihter Ayyıldız takdim etti.

5. Sürdürülebilir Turizmde Sosyal Etki Ödülü’nü “Tarsus Slowfood Yeryüzü Projesi” kazandı. Ödülü İTO Restoran, Yiyecek ve İçecek Komite Başkanı Ebru Koralı takdim etti.

6. Sürdürülebilir Turizmde Ekonomik Etki Ödülü’nün 2 kazananı oldu. “Şahyar Bölgesi Damla Sulama Projesi” ile Mey I Diageo ve “Yerel İstihdam ve Tedarik Zinciri” projesi ile Innemare Otel kazandı. Mey Diageo’nun ödülünü Naile Göçen, Innemare’nin ödülünü ise Nur Ündey takdim etti.

Ödül Başvurularını Değerlendiren Jüri Üyeleri

Bahar Akıncı: Gazete Oksijen

Bihter Ayyıldız: Plumemag Kurucusu: Tusder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Cantekin Temizer – SITE Türkiye Başkanı

Ebru Koralı: İTO Restoran, Yiyecek ve İçecek Komite Başkanı

Hüseyin Kurt: I-MICE Yönetim Kurulu Başkanı

Kaya Demirer: Turyid Yönetim Kurulu Başkanı

Melek Çubuk: Anima Mice Kurucusu: Tusder Yönetim Kurulu Başkanı

Naile Göçen: TTYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Tamer Atabarut: Büyem Direktörü ve UNSDSN YK Üyesi

Etiketler: » »
Share
387 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?