logo

Swipeline, 250 Bin Dolar Yatırım Aldı

Instagram odaklı yerli yeni medya girişimi Swipeline, çıktığı köprü yatırım turunda 250 bin dolar yatırım aldı. 3 milyon dolar değerleme üzerinden tamamlanan yatırım turuna iyzico Kurucu Ortağı Barbaros Özbuğutu, Colendi Kurucu Ortağı Bülent Tekmen, TikTak Kurucusu Ersan Öztürk, Servislet Kurucu Ortağı Gökmen Bolayır, Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, ikas Kurucu Ortağı Mustafa Namoğlu ve Yemeksepeti Kurucu Ortağı Nevzat Aydın katıldı.

2020 Haziran’da Erdem Şentunalı ve Umut Yaka tarafından kurulan Swipeline, insanları maksimum 15 saniyede bilgiye ulaştırdığı “15 Saniye Kuralı” ile girişimcilik ve teknoloji dünyası hakkında haber ve orijinal formatlı (Podcast, video serileri, rapor ve içgörü) içerikler üretiyor.

Ürettiği içeriklerle finansal çeyrek raporlarından teknoloji dünyasındaki güncel sansasyonlara kadar uzanan birçok farklı konu başlığına değinen Swipeline, her ay 800.000 kişi tarafından tüketiliyor. Son 1 yılda 5 kat büyüme gösteren girişim, Instagram’dan haber içeriği tüketmeyi günlük alışkanlık haline getirme hedefiyle 10 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Yatırımın ardından görüşlerine paylaşan ve Swipeline’ın gelecek planlarına değinen Erdem Şentunalı “İki sene önce başladığımız, medyada yeni bir deneyim aktarma serüvenimize, geçtiğimiz sene tohum öncesi yatırım alarak tam zamanlı devam etme fırsatı bulmuştuk. Bu sene de tohuma giderken yine çok değerli isimlerle ortak olarak köprü yatırım turumuzu tamamladık. Bu turla birlikte döviz kazanan global bir medya şirketi olma yolunda çok önemli bir adım atmış olduk. Bunu yaparken Swipeline’ın girişimcilik ve teknoloji alanında içerik ürettiği gibi, yeni alanlarda içerik üreteceğimiz yeni markalar yaratacak ve bir grup medya şirketi haline geleceğiz” dedi.

Umut Yaka, gelecek yatırım turları hakkında ipuçları bırakarak “İlk günden bu yana medya alanında yenilikçi nasıl bir teknoloji ürünü yaratabiliriz diye düşünüp fikirlerimizin taslak hallerini not alıyorduk, bu yatırımla birlikte fikirlerimizi hayata geçirip son kullanıcıya yenilikçi bir medya servisi sunacağız. Önümüzdeki sene sonuna kadar da global fonları dahil edeceğimiz tohum turumuzu tamamlayacağız” dedi.

Etiketler: » »
Share
371 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?