logo

Tarım Üreticileri, Akıllı Asistan Mobil Uygulaması İle Hastalıkları Tespit Edebilecek

HEKTAŞ, inovatif ve katma değer yaratan çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Geçen yıl Akıllı Asistan mobil uygulamasının ön lansmanını yapan HEKTAŞ, 27-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Growtech Eurasia 2019 – 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nda mobil uygulamayı uygulama marketlerinde yayınlayarak üreticiler ve fuar ziyaretçileri ile buluşturdu. Akıllı Asistan mobil uygulaması ile sadece fotoğraf çekilerek üründeki hastalıklar kolayca tespit edilebiliyor, zirai ilaç uygulamasına yönelik güncel ve doğru bilgiler üreticilerle paylaşılıyor. Bölgesel hava durumlarıyla ilgili geçmiş veriler paylaşılıp geleceğe yönelik tahminler de sunuluyor. Üreticilere büyük avantaj sağlayan mobil uygulama Hektaş Akıllı Asistan, Google Play Store’dan ve iOS App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

“Türkiye ve dünyada bir ilk”

Akıllı Asistan uygulamasının tarımsal faaliyetlerde büyük bir zaman tasarrufu sağladığını belirten HEKTAŞ Genel Müdürü Levent Ortakçıer “HEKTAŞ olarak, OYAK’ın hedefleri ve destekleri sayesinde tarım alanında katma değerli projeleri hayata geçirerek üreticilerimizin yeni teknolojilere erişimini, doğru bilgiye ve ürüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Türkiye ve dünyada bir ilk olan bu uygulama da çalışmalarımızın somut bir karşılığı. Üreticilerimizin, akıllı tarım teknolojilerine uyum sağladıkça, küresel rekabette güçleneceğine inanıyorum” dedi.

“Tarımsal Bilişim” ödülü Akıllı Asistan’ın oldu

HEKTAŞ Akıllı Asistan, Growtech 2019 kapsamında gerçekleştirilen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri kapsamında “Tarımsal Bilişim” ödülüne layık görüldü. HEKTAŞ Genel Müdürü Levent Ortakçıer, ödülü Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun elinden aldı. Ödülle ilgili görüşlerini paylaşan Ortakçıer, OYAK’ın vizyonuyla yeni teknolojileri yakından takip ettiklerini ve HEKTAŞ’ın faaliyet alanını nasıl geliştirebilecekleri üzerine her zaman araştırmalar yaptıklarını söyledi. Akıllı Asistan’ın, OYAK’ın vizyonu doğrultusunda milli tarım hedefiyle hayata geçirdikleri projelerden yalnızca biri olduğunu belirten Ortakçıer “Sırada fark yaratan, katma değerli birçok projemiz daha var. Onları da birer birer hayata geçirip üreticilerimizin daha verimli ve sürdürülebilir üretim yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Drone uygulamalarında da fark yaratıyor

Fuarda yapay zekâ destekli Akıllı Asistan mobil uygulamasının yanı sıra tarımda uzaktan görüntüleme ve uygulama (drone) projelerini de tanıtan HEKTAŞ, dünyada sadece birkaç firmanın kullandığı, Türkiye’de alanında ilk İHA-2 statüsündeki drone’u “Turna”yı ilk kez fuar ziyaretçileriyle buluşturdu.

www.hektas.com.tr

Etiketler: » »
Share
1933 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?