logo

Tasarım Dünyasında Yeni Bir Deneyim: SOLIDWORKS Industrial Design

mh_solidworks_gian_paolo_bassi

Dassault Systèmes, SOLIDWORKS CEO’su Gian Paolo Bassi

Arizona, Phoenix’te gerçekleştirilen konferansında tanıtımı yapılan SOLIDWORKS Industrial Design uygulaması, sosyal ve işbirliğine dayalı tasarım dünyasını günümüz deneyim çağının gerektirdiği şekilde kucaklıyor. Uygulama, karmaşık organik şekilleri konseptten başlayarak nihai ürüne kadar ve her zaman, her yerde tasarlamaları ve bu konuda işbirliğine girmeleri konusunda mühendislere sağladığı bulut tabanlı sezgisel araçla ürün tasarım sürecini hızlandırıyor.

Dassault Systèmes, SOLIDWORKS CEO’su Gian Paolo Bassi “CAD kullanıcı topluluğunun ihtiyaçları, teknolojik yenilikler açısından yol gösterici olmuştur ve biz hem teknik açıdan hem de işbirliği açısından ürün tasarım sürecinde yaşanan değişimlere yanıt verebilecek araçlar geliştirmek konusunda kararlıyız. SOLIDWORKS Industrial Design ve 3DEXPERIENCE platformumuz ile, mühendislerin işlerini kolaylaştıran ve önemli ticari avantajlar sağlayan, güven duyabilecekleri güçlü ve erişilebilir teknolojiler sunmak istiyoruz” dedi.

Geleneksel endüstriyel tasarım yazılımının veri uyumsuzluğu, yeniden yapılan tasarım çalışmaları gibi kısıtları ile endüstriyel ve mekanik tasarım ekipleri arasındaki kopukluk bazı sorunlara neden olabiliyor. Ürün tasarım sürecindeki işbirliği eksikliği ve birden çok konseptin değerlendirilmesinde yaşanan zorluklar, ürün tasarım sürecini yavaşlatabiliyor, maliyet verimliliğini azaltabiliyor ve piyasaya sunulma sürelerini artırabiliyor.

SOLIDWORKS Industrial Design uygulaması, genel endüstriyel tasarım sürecini iyileştiren esnek, sezgisel tek bir modelleme ortamı sunarak bu engelleri ortadan kaldırıyor. Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu ile birlikte SOLIDWORKS Industrial Design, mühendislerin ve tasarımcıların endüstriyel tasarım sorunlarını hızlıca çözmelerini ve mekanik tasarıma kolayca geçiş yapabilmelerini sağlayan toplumsal tasarım yetenekleri ve şeffaf veri yönetimi imkanları sunuyor. Bulutta güvenli bir şekilde saklanan akıllı veri deposuna, tasarımları paylaşmak, ortak fikirler üretmek, çoklu konseptleri kaydetmek ve değerlendirmek için her zaman her yerden ulaşılabiliyor.

SOLIDWORKS Industrial Design ile tasarımcılar, karmaşık şekilleri 3D olarak oluşturabiliyor ve ürün tasarım yazılımını veya ortamını değiştirmeden bir modele doğrudan mekanik veri ekleyebiliyor. Konsept çizimi, entegre serbest formlu ve parametrik yüzey/üç boyutlu modelleme, doğrudan düzenleme, gerçekçi render alma ve basitleştirilmiş tasarım evrim araçları bu aerodinamik sürecin tüm özellikleri.

SOLIDWORKS Industrial Design, SOLIDWORKS’ün sezgisel, güçlü kavramsal tasarım uygulaması olan ve 2014 yılında lansmanı yapılan SOLIDWORKS Conceptual Design (SOLIDWORKS Mechanical Conceptual olarak biliniyordu) uygulamasının ardından 3DEXPERIENCE platformu üzerinde tanıtılacak ikinci SOLIDWORKS uygulaması. Diğer SOLIDWORKS araçlarının yanı sıra bu uygulamalar da, kullanımı kolay ve işbirlikçi bulut tabanlı yetenekleri ve içeriği ile geliştirme sürecini ve pazara sunma sürelerini hızlandıran, maliyetleri düşüren ve pazar payını artırmaya yardımcı olan hizmetler sunuyor.

Etiketler: » » » » »
Share
2233 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?