logo

Tavuk Dünyası, 10. Yılında Türkiye Genelinde 300 Restorana Ulaşmayı Hedefliyor

Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu

İlk restoranını 2012 yılında İstanbul’da lezzetseverlerle buluşturan Tavuk Dünyası, bu sene 10’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Türkiye’de ‘Fast Casual’ restoran deneyiminin en güçlü temsilcilerinden olan Tavuk Dünyası, 10 yıl içinde sağladığı istikrarlı ve hızlı büyümeyle Türkiye’nin 52 ilinde 264 restoranıyla müşterilerine ödüllü lezzetler sunan bir zincir haline geldi.

Pandemi dönemi de dahil, sürekli yatırım yaparak istihdam sağlayan Tavuk Dünyası, 10. yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl Türkiye genelindeki restoran sayısını 300’e çıkarmayı hedefleyen Tavuk Dünyası, global marka olma yolculuğunda da önemli bir adım atmak için hazırlanıyor. Yurt dışında 25 restoranı bulunan Tavuk Dünyası, bu yıl İspanya’da yapmayı hedeflediği ilk restoran yatırımıyla Avrupa’ya açılacak.

Yatırıma ve istihdama devam

Misafirleriyle kurdukları bağın sürdürülebilir başarının anahtarı olduğuna dikkat çeken Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu “Kuruluşumuzdan bu yana öncelikli hedefimiz, lezzeti kaliteyle birleştirip, özgün restoran deneyimimizi misafirlerimize keyifli bir ortamda sunmak oldu. Misafirlerimizle aramızda kurduğumuz bağ bize sürdürülebilir bir başarı grafiği sağladı. Şimdi bu bağı güçlendirme ve yayma yolunda harekete geçtik. Pandemiye rağmen yatırıma ara vermedik, bu dönemde 54 yeni restoran açılışı gerçekleştirdik. 4bin kişiye yaklaşan insan kaynağımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılını, pandeminin sektörümüzde yarattığı etkileri doğru yöneterek tamamlamıştık. 2022 ilk çeyrekte de ara vermeden yeni 10 restoranımızın açılışını gerçekleştirdik. Yılın kalan döneminde de büyümemize ivme kazandırarak, yıl sonuna kadar hedeflediğimiz 300 restoran sayısına ulaşacağız. Kuruluşumuzun 10. yılını yeni yatırımlarla taçlandıracağız” dedi.

Globalleşme yolculuğu hız kazanacak

Yurtdışındaki ilk restoranını 2016 yılında açan, bugün 25 restoranla global yolculuğunu sürdüren Tavuk Dünyası, yeni dönemde yönünü Avrupa’ya çevirecek. Yurtdışında Gagawa markasıyla faaliyet gösteren şirket, İspanya’da yıl sonunda ilk restoranın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyor. Hedefledikleri stratejik pazarlarda en çok tercih edilen yeme-içme markalarından biri olmayı amaçladıklarını belirten Mumcu “Türkiye’de doğup global bir marka olmak, ülkemizdeki başarı yolculuğumuzu yurt dışında da devam ettirmek en büyük amacımız. Bir Türk markası olarak ülkemizi global pazarlarda da güçlü şekilde temsil etmek istiyoruz. Şu anda birçok ülkeden franchising talebi alıyoruz ve bu bizim için gurur verici. Yurt dışında gerçek anlamda başarı yakalayabileceğimiz ülkelerde kapsamlı bir plan çerçevesinde hareket ediyoruz. Avrupa’da, başta İspanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerini de yakından inceliyor ve değerlendiriyoruz. Tavuk Dünyası’nın Gagawa markasıyla yurt dışında da önemli pazarlarda başarılı olmasını ve önde gelen markalar arasında yer almasını hedefliyoruz. Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz tüketici araştırmaları da gösteriyor ki hem ürünümüz hem de konseptimiz oradaki tüketiciler tarafından da oldukça fazla beğeniliyor ve büyük bir heyecanla karşılanıyor” dedi. İspanya planlarının da bu vizyondan hareketle ortaya çıktığını aktaran Mumcu “Sene sonuna kadar İspanya’da ilk restoranımızı açmayı hedefliyoruz. Yeni pazarlarda önce müşterinin beklenti ve taleplerini kavramamızı sağlayacak sayıda restoran açılışı gerçekleştirip pazarı anlamaya odaklanıyor, ürünümüzü en kaliteli şekilde misafirlerimizle buluşturacak alt yapının kurulmasını sağlıyoruz. İlgili pazarın geleceğini gördüğümüz noktada da çok hızlı büyüme kabiliyetimiz var” dedi.

Ankara’da üretim tesisi açtı

Tavuk Dünyası pandeminin derin etkilerinin hissedildiği 2020 yılında 30 milyon TL’lik yatırımla modern bir üretim tesisi yatırımı gerçekleştirdi. Artan restoran sayısıyla birlikte özellikle lojistik operasyonunu daha verimli hale getirmek amacıyla Ankara Başkent OSB’de kurulan 7 bin metrekarelik tesis, uluslararası standartlarda, çağın dijital gereksinimlerine uygun şekilde yapılandırıldı. Tavuk Dünyası, menülerini dünyanın farklı mutfaklarından aldığı ilham ile kendi AR-GE mutfağında, baş şefinin liderliğinde, özgün marinasyon yöntemi ve dünya lezzetlerinden güçlü izler taşıyan özgün tariflerle hazırlıyor.

Tabakları Dünya’nın etrafında 1.5 tur attı

İlk restoranını yüzde 100 Türkiye’de geliştirilen bir konseptle İstanbul’da açan Tavuk Dünyası, bugün ülkemizin en büyük ‘Fast Casual’ restoran zincirleri arasında yer alıyor. Tavuk Dünyası, dünya mutfaklarından esinlenen ve farklı damak tatlarına hitap eden menülerini, kocaman porselen tabaklarda, özel soslu makarna ve Akdeniz salatasıyla servis ediyor; konforlu bir restoran atmosferinde her yıl milyonlarca kişiye “akıl almaz” lezzetlerini sunuyor. CEO Mumcu “İlk misafirimizle buluştuğumuz Mart 2012’den Mart 2022 sonuna kadar 120 milyondan fazla sayıda misafirimizi ağırladık. 49 cm’lik kocaman tabaklarımızdan basit bir hesap yaparsak, tabaklarımızı uç uca eklediğimizde 60 milyon metre, 60 bin kilometre yapar. Bu da dünyanın çevresini tabaklarımızı uç uca ekleyerek 1 buçuk defa dolaşmak anlamına gelir” dedi.

Müşteri memnuniyeti %96

Müşteri memnuniyet seviyesinin yüzde 96 olduğuna dikkat çeken Mumcu “Büyümeyi kesintisiz kılabilmek; müşteri memnuniyetinin sürekliliğinin sağlanmasından geçiyor. Araştırmamızla elde ettiğimiz veriler sonucunda gururla ifade etmek isterim ki; müşteri memnuniyeti seviyemiz yüzde 96 oranına ulaşmış durumda. Bu vesileyle en önemli değerimiz olan müşterilerimizle aramızda bu derece kuvvetli bir bağ oluşturmamızı sağlayan lezzetlerimizin yaratıcılarına, tüm restoran çalışanlarımıza, yatırımcılarımıza ve Tavuk Dünyası ailesine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Mediterra Capital ile güçlü birliktelik

Sektöre kazandırdığımız farklı konsepti, müşterilerin beğenisini kazanan lezzetleri ve yeni bir marka olarak gerçekleştirdiği ciddi büyümeyle birlikte Tavuk Dünyası yatırımcıların radarına girmeyi başardı. Bunun bir sonucu olarak da 2015 yılında Türkiye’nin önde gelen özel sermaye fonlarından Mediterra Capital ile ortaklığa gitti. Tavuk Dünyası, Mediterra Capital’in finansal ve stratejik desteğiyle gerçekleştirdiği yatırımlarla daha da güçlendi; büyümesini daha da hızlandırarak sürdürüyor.

www.tavukdunyasi.com

Etiketler: » »
Share
918 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?