logo

TEB, Dış Ticaret Seferberliği Başlatıyor

mh_teb_turgut_boz

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür Vekili Turgut Boz

Türk Ekonomi Bankası (TEB), KOBİ’lerin danışman bankası olarak dış ticarette seferberlik ilan ediyor. Dış ticaret faaliyetinde bulunmak isteyen firmalara, TEB KOBİ TV ile dış ticaret odaklı haberlerle bilgi, TEB KOBİ Destek Hattı ile yatırım ve devlet teşviklerinden AB fonlarına, dış ticaretten gümrük mevzuatına kadar çeşitli konularda destekler sunuyor. TEB bunun yan sıra Trade Center ağı ile firmalara, TİM-TEB Girişim Ev’leri ile de dış ticaret faaliyeti hedefleyen girişimcilere rehberlik edecek çalışmalar yürütüyor. Bugüne kadar sağladığı faydaları, iki yeni hizmeti ile kuvvetlendirmeye hazırlanan TEB, “tebledisticaret.com ile firmalara tek tıkla en kapsamlı bilgiye ulaşma imkânı sunarken, “Dış Ticaret Gelişim Programı” ile de bu bilgiyi nasıl kullanmaları gerektiği konusunda uzman desteği verecek. Böylece, dış ticaret hacmini artırmak isteyen firmalar, ticari faaliyetlerinde daha emin adımlarla ilerleyecek.

KOBİ’lerin dış ticaret kılavuzu: tebledisticaret.com

Yurtdışında ticaret yapmayı kolaylaştırarak KOBİ’lere dış ticarette kılavuzluk yapmayı hedefleyen TEB, tebledisticaret.com ile hedef pazarlara yönelik rafine bilgiyi tek bir havuzda topluyor. Dış ticaret yapan veya potansiyeli olan KOBİ ve kurumsal firmaların ürün kodu, pazar verileri, potansiyel müşteri listesi, güncel fuar bilgileri, nakliye sürecinde gerekli evraklar, ticaret yapılacak ülkede uygulanan vergi oranları gibi kapsamlı bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlayan tebledisticaret.com, 160’tan fazla ülke, bin 500’den fazla firma, 20 binden fazla tedarikçi, 10 binden fazla sektörel rapor bilgilerini güncel olarak kullanıcılara ulaştıracak.

“Dış Ticaret Gelişim Programı” ile KOBİ’ler dış pazarlardaki rekabet güçlerini artırıyor

Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda global anlamda ilk 10 ekonomiden biri olması adına 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sunmayı amaçlayan TEB, geliştirdiği bu hizmet sayesinde daha önce hiç dış ticaret faaliyetinde bulunmamış firmaları teşvik ederken, dış ticaret hacmini arttırmak isteyen firmaların da dış ticarette daha emin adımlarla ilerlemesini sağlamayı hedefliyor. Ülkemizin ithalat ve ihracat anlamında önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığından hareketle; bu potansiyeli aktif hale getirmek için dış ticaret rakamlarının yükselmesi gerektiğine inanan TEB, KOBİ’lere büyümeleri için yol haritaları hazırlanmasından pazarlama planlarının oluşturulmasına kadar kapsamlı hizmet sunuyor.

2 yıl süren özel bir eğitimden geçen Yurt Dışı Satış ve Pazarlama Uzmanları, ‘Dış Ticaret Gelişim Programı’ kapsamında, dış ticaret faaliyetine henüz başlamış ya da dış ticaret hacmini arttırmak isteyen firmalara bir gelişim programı ile büyüme ve dış ticarette strateji oluşturma eğitimleri ile aksiyon planlarını hayata geçirme desteği veriyor. Bu planlama ile gelişim programını tamamlayan firmalar, edindikleri bilgi ve vizyon ile firmaların dış ticaret faaliyetlerini en yetkin şekilde devam ettirme kabiliyeti ediniyor.

Dış ticaret yapan firmalara yönelik yeni hizmetlerin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür Vekili Turgut Boz “TEB olarak, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak temel amacımız. Bu kapsamda, KOBİ’lerin global dünya ile rekabet edebilmesi, istikrarlı bir büyümeyle varlığını sürdürebilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 10 yıldan bu yana KOBİ Bankacılığı’nda benimsediğimiz ve bizi sektörde farklılaştıran ‘Danışman Banka’ anlayışımız ile yalnızca finansal hizmetler değil finansal olmayan hizmetler geliştirmeye odaklanıyoruz. Yeni hizmetlerimiz ‘tebledisticaret.com’ ve ‘Dış Ticaret Gelişim Programı’ ile dış ticarette tam anlamıyla bir seferberlik ilan ettik. Dış ticaret yapan veya yapmayı planlayan KOBİ ve kurumsal firmaların yanındayız” dedi.

Boz: “Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz”

Platform ile ülkenin geleceğine yatırım yaptıklarını da belirten Boz ”Türkiye’mizin 2023 hedefi ilk 10 ekonomiden biri olmak. Bunun için 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak bir gereklilik. Ülkemiz 2015 yılı verilerine göre dünya ihracatında 31. sırada, ithalatında ise 21. sırada yer alıyor. BDDK verilerine göre, TEB olarak dış ticaret hacminden aldığımız pay yüzde 6. Biz Türkiye’nin potansiyelinin çok daha yüksek olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda ekonomimizin belkemiği KOBİ’leri dış ticaret konusunda desteklememiz gerektiğini düşündük ve bu çok yönlü desteği hayata geçirdik. tebledisticaret.com ve ‘Dış Ticaret Gelişim Programı’ ile yurtdışında iş yapmayı çok daha kolay hale getirdik. Uzman kadromuzla dış ticarette yol haritası hazırlanmasından uluslararası pazar araştırmaları ve finansal çözümlere kadar geniş bir çerçevede hizmetler sunuyoruz. Yurtdışı Satış ve Pazarlama Uzmanlarımız 6 ay boyunca firmalarla birebir çalışarak eğitim, network uzmanlıklarını sunuyor ve pazar paylarını artırmalarına destek oluyor” dedi.

Yeni pazarlar keşfetmek daha güvenli

TEB’le Dış Ticaret Platformu ile de milyonlarca data arasından firmaların ihtiyacına yönelik bilgileri KOBİ’lere ulaştırdıklarını belirten Boz “Günümüzde sınırsız bilgiye ulaşmak mümkün. Ancak burada milyonlarca data arasından doğru bilgiye ulaşmak, hem verimlilik hem de doğrulanabilirlik açısından büyük bir zorluk yaratıyor. Bu noktada geliştirdiğimiz online bilgi platformu tebledisticaret.com talebe yönelik rafine bilgiye ulaşmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, yeni pazarlar bulup pazarları keşfetmek, müşteri bulmak ve dış ticarete başlamak konusunda çok daha güvenle hareket edebiliyor” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
4524 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?