logo

“Telefon Kütüphanesi” Görme Engellilere Verdiği Hizmette 4 Yılı Geride Bıraktı

mh_turktelekom_telefon_kutuphanesi

Türk Telekom Grubu’un engellilere yönelik geliştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ses getirmeye devam ediyor. Türk Telekom Grubu’nun Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engelliler için geliştirdiği Telefon Kütüphanesi’nin aranma süresi, projenin hayata geçtiği 2011 yılından bu yana 3.5 milyon dakikaya ulaştı.

2011’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilke imza atan Telefon Kütüphanesi, görme engellilere verdiği hizmette 4 yılı geride bırakırken, engelli vatandaşlar tarafından yaklaşık 165 bin kez arandı.

En çok dinlenen içerikler

Toplam dinlenme süresi 3.5 milyona yaklaşan Telefon Kütüphanesi’nde, 2015 yılının son 6 ayında en çok dinlenen içerikleri ise Açlık Oyunları, Kayıp Dünya ve görme engelliler için hazırlanan kültür – sanat yayını Görev Dergisi’nin ilk sayısı oldu. 2015’in son 6 ay verilerine bakılarak yapılan sıralamada Telefon Kütüphanesi’ni en çok arayan şehirler sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara olurken, bu iller dışında en çok arama ise Erzurum, Bursa ve Sivas’tan yapıldı.

Etiketler: » »
Share
2136 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?