logo

Terakki Vakfı Sanat Galerisi Saim Dursun Sergisine Evsahipliği Yapıyor

mh_sergi_saim_dursun

Saim Dursun’un “Paletimden Yansıyanlar III” isimli kişisel resim sergisi 01 – 30 Aralık 2015 tarihleri arasında Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor.

Saim Dursun, tamamen çağımıza ait, öykünmeden uzak bir sanat kaygısıyla ve kendi tarzından ödün vermeyerek, Anadolu gerçeğini ve geleneksel temaları kişisel açıdan işlemeyi başarıyor ve resimlerini renk, ışık, hareket öğeleriyle daha da somutlaştırıyor. Işık ve sıcaktan renklenmiş bir atmosfer altındaki hareketli figür düzenlemelerinde, yaşam koşulları zor da olsa yaşam sevinci saçan insan ruhları çeşitleniyor.

Fransız asıllı sanat tarihçisi ve eleştirmen Prof. Didier Vacher sanatçının yapıtlarıyla ilgili olarak “Saim Dursun’un spatulası ağır iş yükü ve zahmetli yaşam koşullarına rağmen yaşama sıkı sıkıya tutunan insan ruhlarını gün yüzüne çıkaran bir bisturidir sanki. Tablolarındaki ışıltı renklerin ardında ancak ülkesini çok iyi tanıyan dikkatli bir gözlemcinin yakalayabileceği durumlar ve tavırlar var” dedi. Bugüne dek yurt içi ve yurt dışında 46 kişisel sergi açan sanatçı, çalışmalarına halen İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Adres: Ebulula Mardin Cd. Öztürk Sk. No: 2   Levent – İstanbul

www.terakkisanat.com

Etiketler: » » »
Share
3690 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?