logo

TEVİTÖL Öğrencileri Uluslararası Robotik Yarışması’nda Büyük Ödülün Sahibi Oldu

Turkcell’in Zeka Küpü projesi kapsamında destek verdiği, Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine yön verecek üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. TEVİTÖL’lü gençler, Kanada Calgary’de katıldıkları Uluslararası First Robotic Competition (FRC) yarışmasında büyük ödülün sahibi olurken, Amerika’daki finallere şampiyon takım olarak katılma hakkı kazandılar. Zeka Küpü gençleri, Amerika’nın Houston kentinde devam eden yarışmada Türkiye’yi başarıyla temsil ediyorlar.

Kanada’da en büyük ödüller TEVİTÖL’lü gençlere

Robotik çalışmalarında birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi başarıyla temsil eden TEVİTÖL’ün İnanç Mekatronik Kulübü (IMC), Kanada’daki FRC yarışmasında en prestijli ödül olan Chairman’s Award’u kazandı. Takım ayrıca Çin, Meksika, Polonya gibi pek çok ülkeden güçlü rakiplerini geride bırakarak robot performansı dalında da gümüş madalyaya layık görüldüler.

Takım kaptanına ayrı ödül

IMC takım kaptanı olan Elif Dilge Gül ise yarışmaya katılan 500’den fazla öğrenci arasında da ayrı bir başarıya imza attı. Gül, yarışmada en değerli öğrenciye verilen “Dean’s List Award”u kazandı. Zeka Küpü projesi kapsamında Turkcell’in teknoloji desteğini alan TEVİTÖL öğrencileri şimdi heyecanla, başarıyla yarışmaya devam ettikleri Amerika’daki finallerin sonuçlanmasını bekliyorlar.

Etiketler: » » » »
Share
2355 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?