logo

Tohum Otizm Vakfı, “Eğitime Uzanan Yol” Projesini Tanıttı

Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde desteklenen “Eğitime Uzanan Yol” Projesi, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TANAP Genel Müdür Danışmanı Arif Eren, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer’in 31 Ocak 2018 tarihinde hazır bulunduğu toplantı ile tanıtıldı.

Tohum Otizm Vakfı projeyi 2017-2019 yılları arasında yürütülecek

TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergâhı üzerinde Tohum Otizm Vakfı tarafından 2017-2019 yılları arasında yürütülecek olan proje kapsamında otizm konusunda öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitim programı geliştirilerek eğitim atölyeleri düzenlenecektir. Bölge halkına, yerel karar alıcılara yönelik ise farkındalık seminerleri verilecek proje kapsamında, 11 ilde (Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir ve Edirne) toplam 33 özel eğitim sınıfının eğitim materyalleri ile donanımı sağlanacaktır.

Öğretmenlerin otizm konusunda bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlanacak

Eğitime Uzanan Yol” Projesi ile özel eğitim uygulama merkezleri, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırmada öğrenim gören otizmli çocukların nitelikli özel eğitim hizmetlerine kavuşmalarını hedeflediklerini belirten Vakfın Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin “Gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle öğretmenlerin otizm konusunda bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlanacak. Bu anlamda öncelikle TANAP Boru Hattı güzergâhında bulunan 11 ilden seçilen 33 formatör, 990 öğretmen ve 1.100 aileye, sonrasında ise bölge halkına yönelik geniş kapsamlı otizm farkındalık seminerleri düzenlenecek. Proje otizm alanında çalışan uzmanlara yol gösterici olurken, otizmli çocuk ve aileleri nihai faydalanıcı olacak” dedi.

Etiketler: » » » » » » »
Share
3067 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?