logo

Tokat Teknopark AŞ, Girişimcilere Destek Veriyor

Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yerleşkesinde yer alan Tokat Teknopark A.Ş., Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yönetici şirketidir. 2014 yılı başından itibaren faaliyet gösteriyor. Ülkemizdeki Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemi içerisinde üniversitemizdeki akademik ve araştırma altyapısının, bilgi birikiminin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüşmesine katkı sağlayan bir kurumdur.

Projelerin fikir aşamasından ticarileşme sürecine kadar her aşamada girişimcilere destek verdiklerini kaydeden Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu “Katma değeri yüksek ürünler geliştiren, ileri teknoloji kullanan/üreten şirketlerin oluşumuna ve büyümesine katkı sağlayan, nitelikli insan kaynağı istihdamı sağlayan firmaları bünyemizde bulunduruyoruz. Bugün, 25 firma ile Ar-Ge, tasarım ve yenilik faaliyetlerini sürdürürken, bu firmalarda 100’ün üzerinde personel istihdam ediliyor” dedi.

2015 yılından itibaren TTO faaliyetlerine hız kazandırdı

2015 yılı başından itibaren Teknopark, üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile işbirliği yaparak TTO faaliyetlerine hız kazandırdı. “Fikirden Değere” sloganıyla Önkuluçka Merkezi’ni kurarak iş fikri olan üniversite öğrencilerine rehberlik ve atölye hizmetleri sunmaya başladı. TTO kapsamında eğitim, bilgilendirme, proje destek birimi, üniversite-sanayi işbirlikleri, fikri mülkiyet hakları, girişimcilik ve ticarileşme alanlarında üniversite ile birlikte hizmet veriyor. Böylece, Kamu Ar-Ge desteği almış olan birçok firma, kuluçka merkezinde şirketleşerek Ar-Ge faaliyetlerini yürütüyor. Faaliyetlerin yanı sıra, nitelikli toplantı odaları, seminer ve eğitim salonları ve sosyal alanları ile konforlu ve huzurlu çalışma ortamı ile ekosistemin bir parçası olmak isteyen girişimciler için önemli bir merkez haline gelmiştir.

Ahmet Fenercioğlu “Tokat Teknopark Ar-Ge, tasarım ve yenilik faaliyetleri ile güç kazanmak ve devletimizin kanun kapsamında sunmuş olduğu vergisel muafiyet, indirim ve istisnalardan yararlanmak isteyenler için hizmete ve işbirliğine hazırdır” dedi.

Etiketler: » »
Share
3127 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?