logo

Toyota, Yaris Cross GR SPORT’u Tanıttı

Toyota, Yaris Cross SUV modeli ürün gamını genişletiyor. Farklı yarış serilerinde birçok Dünya Şampiyonluğu kazanan TOYOTA GAZOO Racing’den ilham alarak tasarlanan yeni GR SPORT versiyonu, tasarımıyla Yaris Cross’un çekiciliğini daha ileriye taşıyor. Yeni Yaris Cross GR SPORT’un ön satışları Avrupa’nın belirli ülkelerinde 2022’nin üçüncü çeyreği içerisinde başlayacak.

Yaris Cross GR SPORT, kendine özgü dış tasarım ve iç detayların yanı sıra, daha keskin bir performans sunan ödüllendirici bir sürüş için yeniden ayarlanan süspansiyonlara sahip. Yaris Cross, daha önce tanıtılan Corolla, C-HR ve Yaris’in GR Sport versiyonlarının yanına dördüncü model olarak katılmış oldu.

Yeni Yaris Cross GR SPORT, 18 inç 10 kollu alaşım jantlar, yeni arka difüzör, ön panjurda siyah detaylar ve GR logolarıyla dikkat çekiyor. Yeni Dinamik Gri boya ise, GR SPORT’un bir imzası olurken, araç siyah tavan ve sütunlarla bi-tone opsiyonuyla da tercih edilebiliyor.

Yaris Cross GR SPORT’un kabininde ise, önde yeni gri döşemelere ve kırmızı dikişlere sahip spor koltuklar, modele özgü detaylara sahip direksiyon ve vites kolu bulunuyor. Ayrıca Premium GR SPORT siyah perfore süet koltuklar da opsiyon olarak alınabiliyor. GR logoları, ön koltuklardaki kafalıklarda, çalıştırma düğmesinde ve direksiyonda yer alıyor.

Yaris Cross GR SPORT, Toyota’nın yüksek verimliliğe sahip üç silindirli 1.5 litre hibrit motora sahip. Yüzde 40 termal verimliliğiyle dikkat çeken motorla Yaris Cross GR SPORT’un da diğer versiyonlarla benzer düşük CO2 emisyonu ve yakıt tüketimi elde etmesi hedeflendi.

İlk kez 2021 yılında gösterilen Yaris Cross, kısa zamanda büyük bir satış başarısı da gösterdi. Yeni model, 2022’nin ilk 6 ayında Avrupa’da B SUV segmentinde yüzde 7.7 pay elde ederken tüm Yaris ürün ailesinde ise yüzde 48’lik pay aldı.

Etiketler: »
Share
521 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?