logo

Trabzon Gastronomi Çalıştayı Sektör Profesyonellerini Buluşturdu

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe

Trabzon’da Gastronomi Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Türkiye Aşçılar Birliği Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve davetliler ile sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştayda Trabzon’da gastronomi çalışmaları kapsamında Trabzon yemek kültürünün tanımlanması, yemek kültüründeki sorunlar ve çözüm önerileri, Trabzon’un gastronomi envanterinin belirlenmesi, yerel ürünlerin tespiti için yapılması gerekenler ve eksiklikler konuşuldu.

Trabzon Neden San Sebastian Gibi Olmasın

Bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Türk mutfağının dünyanın en iyi mutfağı olduğunu hatırlattı. Boztepe, “Ancak Türkiye dünya sıralamasında 44. sırada görünüyor. Daha üst sıralara çıkması için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdürmemiz gerek. Bu anlamda Trabzon’da yapılan gastronomi çalıştayı da önemli. Trabzon neden İspanya’daki San Sebastian gibi olmasın” dedi

Etiketler: »
Share
2590 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?