logo

TÜBİDER, BlockChain Teknolojisini Masaya Yatırdı

TÜBİDER (Türkiye Bilişim Sektörü Derneği), 16 Mart 2018 tarihinde Mercure Istanbul City Bosphorus Hotel’de BlockChain Teknolojisi, Kripto Paralar ve Madencilik konusunda bilişimcilere bir seminer verdi. Uygulamalı olarak verilen seminere bilişim şirketlerinden ilgi oldukça fazlaydı.

TÜBİDER Eğitimine Yoğun İlgi

Blockchain teknolojisinin, en basit ifadesiyle şifrelenmiş işlem takibi sağlayan dağıtık bir veri tabanı olduğunu belirten TÜBİDER Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Saral, bu teknoloji ile aracısız her kullanıcının ağa bağlanabildiğini, yeni işlemler gönderebildiğini, işlemleri doğrulayabildiğini ve yeni bloklar oluşturabildiğini uygulamalı olarak anlattı. Her bir bilginin bloklar halinde, gelişmiş şifreleme algoritmalarıyla, birbirine bağlanarak kaydedildiği bu dağıtık veri tabanı olduğu ve bizlere bir merkeze bağlı olmaksızın işlem yapabilme imkânı sağladığı bir demo üzerinden gösterildi.

Seminerin 2. bölümünde POW Proff-of-Work (Çalışmanın ispatı), POS Proof-of-Stake (Elde tutmanın ispatı), madencilik algoritmaları, pools (Havuzlar) , ledgers (Defteri kebirler), nodes (Blockchain düğümleri), wallets (Cüzdanlar), kripto paralar ve borsalar, hard ve soft fork (çatallanma) ..vs şeklinde terminoloji ve kripto paraların geleceği tartışıldı.

Etiketler: » »
Share
2329 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?