logo

TÜHİD’in Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi

Soldan sağa: Ercüment Şener, Aslı Alemdaroğlu, Fügen Toksu, İpek Özgüden, Özen Şeref Gözütok, Gonca Karakaş, Murat Göllü, Ayşenur Aydın, Berna Sağlam Naipoğlu, Şulecan Dalbudak Toközlü, Başak Solmaz

İletişim sektöründe 45. yılını kutlayan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) yeni dönem yönetimi belirlendi. Türkiye’deki halka ilişkiler uzmanlarını bir çatı altında toplayarak, 45 yıldır meslek içi dayanışmayı sağlayan TÜHİD‘in 15 Haziran 2017 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulu sonrası yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında yönetimi belirlendi. TÜHİD’in başkanlığına geçen dönem de dernek başkanlığını yürüten Effect Burson Marsteller CEO’su Gonca Karakaş seçilirken derneğin Başkan Yardımcılığını Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü üstlendi.

TÜHİD yeni yönetiminde genel sekreterliği Vodafone Türkiye’den Sevil Wittmann yürütecek. Derneğin saymanı ise Mark&Mark İletişim Danışmanlığı’ndan Şeref Gözütok oldu. TÜHİD’in yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Toksü ve Chase Halkla İlişkiler’den Fügen Toksü, Bernaylafem İletişim ve Marka Yönetimi’nden Berna Sağlam Naipoğlu, Ünite İletişim’den Ercüment Şener, TÜSİAD Kurumsal İletişim’den Başak Solmaz, Çalık Holding’ten Özlem Yalçın, Zorlu Holding’ten Aslı Alemdaroğlu Opet Petrolcülük’ten Ayşenur Aydın, İdea Halkla İlişkiler’den Şila Gök, Artı Değer Stratejik İletişim’den Şulecan Dalbudak Toközlü ve ON İletişim’den İpek Özgüden Özen.

TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş; TÜHİD’in yeni yönetiminin hızlı bir şekilde çalışmalarına başladığını söyledi. İletişimin öneminin her geçen gün daha da arttığına, bu sektörün de bir sanayiye dönüşmesi gerektiğini ifade eden Karakaş, “TÜHİD olarak bizlere büyük görevler düşüyor. Henüz 45 yıllık genç bir sektör olan iletişimin yeni dinamiklerle birlikte kendini geliştirmesi gerekiyor. Biz yeni yönetimimizle birlikte sektörün daha iyi noktalara gelmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Yeni yönetimin sektörümüze hayırlı olmasını dilerim” dedi.

TÜHİD’te ‘Denetleme Kurulu’, ‘Disiplin Kurulu’ ve ‘Balotaj Kurulu’nda görev alacak isimler de belirlendi. TÜHİD Denetleme Kurulu’nda Sancar Maruflu (Hisdaş Medyapol Halkla İlişkiler), Meltem Erkaan Atalan (Urban İletişim), Sibel Berkan (Unicasa Real Estate), Arzum Üstün (Novartis Türkiye), Elif Balcı Fisunoğlu (Kalyon Turizm), Esin Sungur (Fairmont Quasar İstanbul) yer aldı.

TÜHİD Disiplin Kurulu’nda Canan Noyan (Image Halkla İlişkiler), Sibel Asna (A&B İletişim), Dr. Bârika Göncü (Bilgi Üniversitesi), Cengiz Turhan (Grup 7 İletişim), Aytül Özkan (Ogilvy & Mather Türkiye), Serpil Berkan (Mavi) görev alacak.

TÜHİD Balotaj Kurulu’nda ise Prof. Dr. Serra Görpe (Sharjah Üniversitesi), Dr. Zehra Güngör (Stage İletişim Danışmanlığı), Pelin Kocaalp (Hill+Knowlton Strategies), Seçil Şendağ (360 İletişim), Önder Kiremitçi (Denove Halkla İlişkiler), Handan Erdoğdu (Kredi Kayıt Bürosu) görev yapacak.

Gonca Karakaş kimdir?

1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1990 – 1995 yılları arasında çeşitli kurumlarda yatırım bankacılığı yaptı.

Karakaş, 1995 yılında Effect Halkla İlişkiler ve Multimedia’yı kurdu. Kariyerine iletişim sektörünün farklı alanlarında devam eden Gonca Karakaş, United Nations European Economic Commission tarafından “en başarılı bilgi teknolojileri girişimcisi” kategorisinde finalist oldu. Karakaş’ın üye olduğu diğer dernekler arasında BÜMED, Chaîne des Rôtisseurs, IPRA ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği bulunmaktadır.

Etiketler: » »
Share
4147 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?