logo

Türk-Afrika Ticaret ve İşbirliği Forumu’nda Afrika İle İş Fırsatları Değerlendirildi

Türk-Afrika İş Derneği (TABA) tarafından düzenlenen Türk-Afrika Ticaret ve İşbirliği Forumu’nda (AFEX) yeni iş fırsatları masaya yatırıldı.

Etkinliğin ilk gününde Afrika’da gelen çok sayıda iş insanı uluslararası ticaretin, yatırımların ve ortaklıkların önemini vurguladı.

İkinci gününde ise çok önemli isimlerin katıldığı oturum etkinliğe damgasını vurdu. EVSİD Kurucu Başkanı ve Lüks Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Burak Önder, Afrika ile ticaretin uzun soluklu düşünülmesi gerektiğinin altını çizerek “bilgiye dayalı bir çalışma yaparak Afrika ülkeleri ile ticareti gelişmesi için rakiplerimizin önünü geçmeliyiz” dedi.

İSTOÇDER ve Acar Züccaciye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar, Türkiye’nin önemli bir üretim üssü haline geldiğini belirterek “Şimdi biz İSTOÇ olarak Afrika’nın bütün ihtiyaçlarını geliştirecek noktadayız. İşbirliği ve ortaklıklar kuracak bu kıtada önümüzü açmalıyız” dedi.

TEMPO BPO Kurucu Başkanı Cemal Akar, özellikle e/ticaret üzerinde durarak “Bu kıta ile ilişkilerimizi online taşımalıyız. Burada öne geçebiliriz” dedi.

İmperiyal Lojistik Afrika Ticaret Müdürü Hale Toksabay, Afrika çok iyi bildiklerini belirterek burada her türlü lojistik konusunda çok başarılı projelere imza hazır olduklarını vurguladı.

TÜRKTOB Başkanı Savaş Akçan, tarımın yerine yapılması projesi kapsamında Afrika’da işbirliği yaparak birlikte ürütmenin mümkün olduğunu vurgulayarak “Türkiye tarımda geldiği nokta itibari ile buna hazır” dedi.

Toplantıyı yöneten Gazeteci Celal Toprak’da Afrika ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için bu tür etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler: »
Share
391 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?