logo

Türk Hava Yolları ve Jeppesen Arasında 10 Yıllık Hizmet Anlaşması

Türk Hava Yolları Genel Müdürü, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi, Jeppesen Operasyon Sorumlusu Ken Sain

Bir Boeing şirketi olan Jeppesen ve Türk Hava Yolları (THY), 10 yıllık hizmet sözleşmesi yapmaya karar verdiler. Bu sözleşmeyle Türk Hava Yolları yeniden bir Jeppesen müşterisi oluyor. Sözleşme, kağıt ve dijital Jeppesen chartları, FlightDeck Pro, dijital uçuş çantası (EFB) hizmetleri, NavData dijital navigasyon hizmetleri, Havaalanı Hareket Haritası kabiliyetleri, e-Link dijital chart kütüphane hizmetleri ve Alıcı Otonom Doğruluk İzleme (RAIM) öngörü teknolojisini kapsıyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi “Türk Hava Yolları olarak, her zaman, verimliliği daha da artırmak için en üst kalitede navigasyon ve operasyon çözümleri uygulamayı hedefliyoruz. Jeppesen ile uzun süreli bir anlaşma yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Jeppesen’in çalışmalarını yeniden operasyonlarımıza dahil etmeyi dört gözle bekliyoruz. Hizmet sağlayıcımız olan global lider Jeppesen’e dönme kararımızdaki bir diğer önemli etken ise Jeppesen’in üstün müşteri hizmeti anlayışıdır” dedi.

Jeppesen navigasyon verileri müşterilere endüstrideki diğer hizmet sağlayıcılara kıyasla çok daha hızlı veri indirmeye imkan sağlayan “changes-only” (sadece-değişiklikler) temelinde sunuluyor. Bu da uçuş yönetim sistemlerine hızlı entegrasyon sağlamaktadır ve havayolları şirketlerini daha kısa sürede var olan en doğru veriyle gökyüzüne taşıyor.

Jeppesen Operasyon Sorumlusu Ken Sain “Türk Hava Yolları’nın Jeppesen’e müşteri olarak dönüşü çok önemli bir başarıya işaret ediyor. Çünkü bu anlaşma Jeppesen’in “durum muhakemesi” ve “operasyonel verimliliği artıran navigasyon verileri”, “chartları” ve “hizmetlerinde” endüstri lideri olduğunu doğruluyor. Türk Hava Yolları’na yıllarca hizmet vereceğiz. Türk Hava Yolları’nın operasyonlarındaki dijital değişime destek vermeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Tablet ve dijital uçuş çantalarındaki, (EFB) gerçek zamanlı güncellenen veri tabanından uçuş bilgilerini alan FliteDeck Pro’nun sağladığı dijital uçuş bilgileri, pilotların durum muhakemesine katkı sağlıyor.

Türk Hava Yolları’nın navigasyon kabiliyetlerinin gelişmesine yardımcı olan Jeppesen RAIM teknolojisi ile GPS sinyallerinin bütünlüğü ve uçan GPS navigasyon cihazlarının hassasiyeti ölçümlenebilmektedir. Jeppesen NavData, bir milyondan fazla kayıttan oluşan kapsamlı bir havacılık veri tabanından geliştirilmiştir. Jeppesen NavData’nın hassas bir şekilde sürdürüldüğünden emin olmak için, Jeppesen uçuş bilgisi analistleri her 28 günde bir dünya havacılık veri tabanından oluşturulan yaklaşık 150.000’lik veri girişini düzenliyor ve sağlamasını yapıyor.

Jeppesen tarafından sağlanan, endüstride öncü navigasyon, operasyon, eğitim ve optimizasyon çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.jeppesen.com adresini, Türk Hava Yolları’nın sunduğu uluslararası koordinatlar ve ülkeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için ise www.turkishairlines.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: » » »
Share
7817 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+10 = ?