logo

Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası İle TÜGİAD Arasında İşbirliği Anlaşması

Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) arasında, 19 Eylül 2019 tarihinde Londra’da yapılan bir törenle işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşmanın içeriği birlikte organizasyonlar gerçekleştirmek, TÜGİAD ve TBCCI Üyelerinin birbirlerinin etkinliklerinde konuşmacı olarak yer almaları, B2B organizasyonlarının ayarlanması ve birbirlerini farklı seminer ve atölye çalışmalarında ziyaret etmeleridir.

Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) Başkanı Alderman Emma EdhemBu anlaşmanın amacı Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik, ticaret ve girişim borsalarının gelişimini birlikte teşvik etmektir. Bu anlaşma ekonomi, ticaret ve teknoloji dahil çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesini kapsar. Bugün bu anlaşmanın imzalanmasını, iki ülke arasındaki iş genişlemesinin ilerlemesine katkıda bulunmak için öncü platformlar olarak sunduğumuz bilgi ve ağ hizmetlerinin bir örneği olarak görüyorum. TBCCI’nin İngiltere ile Türkiye arasında ikili ticaret, yatırım ve ortak girişimleri teşvik etmeyi hedefleyen çok çeşitli ticaret, belge tasdiki ve çeşitli iş destek hizmetleri sunuyor” dedi. Edhem, TBCCI’nin geniş üyelik tabanının, iki ülkedeki hemen hemen tüm büyüklükleri ve sektörleri kapsayan küresel iş liderlerini ve KOBİ’leri içerdiğini de sözlerine ekledi.

TÜGİAD Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu “TÜGİAD, Türkiye’deki ilk ulusal ve tek uluslararası genç iş adamları derneğidir. TÜGİAD 1986 yılında genç Türk iş dünyasının sesi olmak, genç iş adamlarının liderlik vasıflarının yanı sıra sosyal sorumluluk ve birlikte çalışma becerilerini geliştirerek topluma fayda sağlamak amacıyla kurulmuştur. TÜGİAD Üyeleri tarafından üretilen uluslararası ticaret hacmi, Türkiye’de yapılan ihracatta yıllık 18 milyar dolara, ithalatta ise 23 milyar dolara ulaştı” dedi. Şohoğlu, TBCCI’nın çok aktif olarak çalışan bir organizasyon olduğunu, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret hacmini ve kalitesini arttırmak için yoğun olarak çaba sarfettiğini ve Türk genç iş dünyasının sesi olan TÜGİAD’ın TBCCI ile başlayan bu iş birliğinin iki ülke arasındaki iş yaşamı üzerinde çok olumlu bir etkisi olacağını belirterek, Brexit sonrasında iki ülke arasındaki ticaret hacminde ciddi bir artış görmeyi beklediklerini söyledi.

İmza töreninin ardından TBCCI ve TÜGİAD heyetlerinin üyeleri İngiltere ve Türkiye’deki iş fırsatları ve yöntemleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Etiketler: » » »
Share
1830 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+4 = ?