logo

Türk Telekom 2021’de Dijital Dönüşümde Hız Kesmedi

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal

Türk Telekom, teknolojinin iyilik ve faydaya dokunduğu işleri hayata geçirmeye devam ediyor. Ülkenin dört bir yanından herkesi hızlı internetle tanıştırma ve internet kullanımını yaygınlaştırarak en üst seviyeye çıkarma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Türk Telekom’un 2005’ten bu yana dijital dönüşüme yaptığı yatırım miktarı 18,1 milyar doları aştı.

5G’nin yapıtaşı olan fibere yatırım

5G için mobil teknolojilere olduğu kadar fiber yatırımlara da aralıksız devam ettiklerini belirten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal “İnsanı merkeze alan yaklaşımımızla herkesi ‘Değerli Hissettirmek’ amacıyla hizmetlerimizi sürdürürken, Sayın Cumhurbaşkanımızın internet hızlarının artması ve fiberin yaygınlaştırılması için koyduğu hedefi ödev olarak üstleniyor, artan yatırımlarımızla hız kesmeden Türkiye’yi fiberleştirmek için yüksek motivasyonla çalışıyoruz. Fiber altyapıyı Türkiye’nin her köşesine taşıyarak, 2021 Eylül ayı itibarı ile fiber ağımızın uzunluğunu 353 bin kilometreye çıkardık. Hızla yaygınlaşan fiber altyapımız ile birlikte sabit geniş bantta yeni abone kazanımımızı ve Türkiye’nin internet penetrasyonunu artırmayı sürdürüyoruz” dedi.

“Türkiye’nin dört bir yanını fiber ağlarla ördük”

Sabit tarafta özellikle fiber, mobilde LTE ve altyapı başta olmak üzere tüm iş kolları için yaptıkları yatırımları 10 yılda iki kattan fazla artırdıklarını söyleyen Önal “2021 3. çeyrek itibarıyla baz istasyonlarımızın yaklaşık yüzde 45’i fiberle bağlı durumda. Türkiye’nin dört bir yanını fiber ağlarla ördük. Bu yılki yatırımlarımızla Türkiye’nin altyapıdaki fiberleşme oranını yıl sonunda yüzde 90’lar seviyesine ulaştırmayı hedeflediğimizi söylemiştik. Gururla söyleyebilirim ki; yılı bitirmeden bu hedefe ulaştık” dedi.

Uluslararası işbirlikleriyle dünyaya teknoloji ihracı

Küresel 5G ekosistemini güçlendirecek çalışmalarını son hızla sürdüren Türk Telekom, fikri mülkiyeti kendine ait yeni teknolojileri ve ürünleri, Amerika’dan Avrupa’ya büyük teknoloji üreticileriyle yaptığı iş birlikleri ile dünya pazarına sunuyor. Türk Telekom, grup şirketleri Argela ve Netsia aracılığıyla, mobil ağlarda verimlilik ve esneklik sağlayacak patentli RIC teknolojisini Silikon Vadisi’nde yer alan dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden Juniper Networks’ün ürün portföyüne entegre etti. Türk Telekom, 5G ve sonrası için önemli olan ‘zaman ve frekans senkronizasyonu’ alanında Net Insight ile işbirliğine giderek ürünleştirme sürecine geçti. Bu iş birliğiyle 5G’ye geçişte operatörlerin maliyetlerinin azaltılması ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Türk Telekom ayrıca, üyesi olduğu uluslararası teknoloji geliştirme topluluğu ONF ile birlikte geliştirdiği açık kaynaklı SEBA teknolojisini dünyada ilk kez

Etiketler: »
Share
854 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?