logo

Türk Telekom Çalışanlarını Lider Olarak Yetiştirecek

mh_turk_telekom_liderlik_gelisim_programi

INSEAD Program Direktörü Prof. Dr. Philip M. Parker, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan

Türk Telekom, yeni işbirlikleri geliştirerek insan kaynağına yatırım yapmayı sürdürüyor. Çalışanlarının gelişimine destek vermek üzere Türk Telekom Akademi çatısı altında dünyanın önde gelen eğitim kurumları ile iş birliği yapan şirket, Liderlik Gelişim Programı kapsamında MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu’nun ardından, dünyanın lider şirketlerine yönetici yetiştiren INSEAD İşletme Okulu ile de işbirliği yaptı.

Şirketin gelişim öncelikleri temel alınarak kurgulanan program ile Türk Telekom yöneticilerinin iş zekâsı, stratejik düşünme, değişimi yönetme, girişimcilik ve liderlik yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca şirketin farklı birimleri arasındaki bilgi paylaşımının yaygınlaştırılarak birlikte değer yaratmayı özendirmek ve böylece gruplar içinde ortak bir dil oluşturarak şirket genelindeki bilgi birikimini artırmak da programın amaçları arasında yer alıyor.

Türk Telekom ve INSEAD arasında gerçekleştirilen iş birliğinin imza töreni Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ve INSEAD Program Direktörü Prof. Dr. Philip M. Parker’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

 Rami Aslan: “21’inci yüzyılın liderlik anlayışı değişiyor; değişimi yöneten proaktif liderlik önem kazanıyor”

Teknoloji gibi köklü değişimler yaratan bir sektörde, değişimi yönetebilme yetkinliğine sahip olabilmenin şirketler için öncelikli gündem konuları arasında yer aldığını söyleyen Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, bu amaçla INSEAD ile yaptıkları iş birliğine yönelik olarak “Hızla değişen dünyada klasik liderlik becerileri ve yaklaşımları artık yeterli değil. 21’inci yüzyılda liderlerin proaktif ve yenilikçi olması gerekiyor. Türk Telekom olarak liderlik anlayışına yönelik bu değişimi yakından takip ediyor, dünya ile aynı anda iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Bu nedenle Türk Telekom Akademi çatısı altında yöneticilerimizin gelişimine destek verecek güçlü iş birliklerine imza atıyoruz. INSEAD iş birliği ile hazırladığımız Liderlik Gelişim Programını da bu amaçla hayata geçirdiğimiz önemli adımlardan biri olarak görüyoruz” dedi.

Hedef küresel etkinliğe sahip, koşullara hızla uyum sağlayabilen liderler yetiştirmek

Türk Telekom’un yeniliklere açık, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, değişimleri yönetebilen yönetici kadrosunun, şirketin başarısındaki en önemli faktör olduğunu da dile getiren Rami Aslan “Sürekli gelişime ve rekabete açık bir sektörde büyümeye odaklı bir şirketiz. Bunu sağlamak için küresel yetkinliğe sahip, değişen koşullara hızlı adapte olabilen bir liderlik anlayışını benimsedik. INSEAD da şirket stratejimize uyumlu gelişim alanlarımızı ve ihtiyaçlarımızı kapsayan, tümüyle Türk Telekom’a özel bir liderlik programı geliştirdi. Bu programla yöneticilerimizi, dünyadaki liderlik trendlerinin gerektirdiği yetkinliklerle donatmayı ve güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

INSEAD Program Direktörü Prof. Dr. Philip M. Parker: “Geleceği sahiplenen Türk Telekom için inovasyon bir kavram değil, gerçek bir tutku”

Avrupa’nın ilk işletme okulu olarak 1957’de kurulan INSEAD, dünyanın en önemli ve itibarlı işletme okulları arasında gösteriliyor. İş birliği kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden INSEAD Program Direktörü Prof. Dr. Philip M. Parker “Dünyadaki diğer operatörlerle kıyasladığınızda Türk Telekom’un en büyük farkı; başta mobil, genişbant ve sabit hat olmak üzere telekom sektörünün pek çok alanında varlık göstermesidir. Dahası, sadece büyük şehirlere değil, ülkenin dört bir yanına yayılmış bir hizmet ağına sahiptir. Bunlar, bir şirketin geleceğe hazır olması adına atılmış çok önemli adımlardır” dedi.

Türk Telekom’un bir yandan entegrasyonla kendi içinde büyük bir dönüşümü hayata geçirirken, diğer yandan gelecek teknolojilere yatırım yapmaya devam ettiğini ve bu alanda dünya çapında örnek gösterilen bir başarı ortaya koyduğunu söyleyen Parker “Türk Telekom’un en büyük değerlerinden biri inovasyona olan bağlılığı ve bu kavramı tutkuyla sahiplenmesidir. Günümüzde çoğu şirket için inovasyon, sıkça kullanılan popüler bir kelimeden ibarettir. Oysa Türk Telekom’un; bilgi teknolojilerine, 5G’ye, eğitime yaptığı yatırımlar gerçek inovasyon potansiyeline işaret ederken, hizmetleriyle müşteri beklentilerinin birkaç adım daha ötesine geçmesini de sağlıyor. Türk Telekom’un,  INSEAD işbirliğiyle yöneticilerini geleceğe hazırlama yolunda attığı adımın da, bu yaklaşımının en değerli kanıtı oluğunu söyleyebiliriz” dedi.

Liderlik yolculuğu Fransa’dan İstanbul’a uzanacak

2016 yılında başlayacak olan ve iki modülden oluşan programın ilki modülü, INSEAD’ın Fransa’daki kampüsünde gerçekleştirilecek. İlk modülü tamamlayan Türk Telekom yöneticileri, gruplar halinde Türk Telekom’un uygulamalarına yönelik projeler üzerinde çalışacaklar. Programın İstanbul’da gerçekleşecek ikinci modülünde ise katılımcılar, projeleriyle ilgili hazırladıkları çalışmaları Türk Telekom üst yönetimine sunacaklar.

 3 ayrı kampüste 11 bin yöneticiye eğitim veriliyor

INSEAD, Fransa, Singapur ve Abu Dabi’de bulunan üç ayrı kampüsünde her yıl 11 bin üzerinde yöneticiye eğitim veriyor. Etkileşimli ve uygulamalı öğrenme INSEAD’in öğrenim yaklaşımının temelini oluşturuyor. Bilgisayar simülasyonları, web üzerinden seminerler, grup çalışmaları, 3 bin 600 farklı kategoride geri bildirim, grup koçluğu, ihtiyaca özel hazırlanmış deneyimsel liderlik koçluğu, liderlik iletişimi rol canlandırma gibi öğretim yöntemlerini kullanan programlarda ‘uygulayarak, deneyimleyerek öğrenme’ yaklaşımı esas alınıyor.

 Tüm bunların yanı sıra INSEAD bünyesinde farklı sektörlerde karşılaşılan birbirinden farklı kriz alanları sürekli incelenerek çözüme dair yöntemler gelişim programlarına düzenli olarak entegre ediliyor.

Etiketler: » » »
Share
2162 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+3 = ?