logo

Türk Telekom Grubu, Çalışanlarına Bilgi Güvenliği Farkındalık Semineri Düzenledi

mh_turk_telekom_coskun_sahin

Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin

Türk Telekom Grubu, bilgi güvenliğine dair farkındalığı artırmak amacıyla Bilgi Güvenliği Farkındalık Haftası etkinliği düzenledi. Açılış konuşmasını Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin’in yaptığı haftada çoğunluğu çalışanlar tarafından verilen 37 adet seminer gerçekleştirildi. Hafta boyunca müşteri ve şirket bilgilerinin en üst düzeyde korunmasını sağlamak için yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

Günümüzde ulusal ve uluslararası alanda mücadelenin bilgi varlıkları üzerinden yapıldığını belirten Şahin, bilgi güvenliğini korumanın tüm çalışanların ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Kurum genelinde bu yıl ilk kez düzenlenen Bilgi Güvenliği Farkındalık Haftası ile bu bilinci tüm Türk Telekom Grubu çalışanlarına yaymayı hedeflediklerini ifade eden Şahin Bilgi, günümüz dünyasının en değerli varlığı haline geldi. Sahip olduğunuz bu varlık, ulusal ve uluslararası mücadelede şirketinizin bugününü ve geleceğini belirleyen önemli bir değeri temsil ediyor. Bu nedenle bilginin güvenli bir şekilde saklanması ve gerektiğinde kolay ve hızlı bir şekilde erişilmesi, şirketler açısından büyük önem taşıyor. Bu sadece makinelere ve otomasyona dayalı bir süreç değil. Bilgiye erişen, bilgiyi kullanan çalışanlarımızın da veri güvenliği bilincine sahip olması gerekiyor. Bizler de barındırdığımız bilgilerin en üst düzeyde korunması için bilgi güvenliği iyi uygulama pratiklerini çeşitli etkinliklerle çalışanlarımıza aktararak geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Tüm çalışanlara bilgi güvenliği bilinci aşılamayı hedefleyen etkinlik çeşitli oyunlar, ödüllü yarışmalar ve posterlerle de renklendirildi. Kimlik hırsızlığı konusunda TT Akademi ile beraber hazırlanan animasyon videosu tüm çalışanlara SMS ile gönderildi. Ayrıca çalışanların her zaman yanında taşıyabileceği şekilde tasarlanan Bilgi Güvenliği Farkındalık El Kitabı çalışanlara dağıtıldı.

Bilgi Güvenliği Farkındalık Haftası kapsamında ayrıca oltalama (phishing) saldırıları konusunda farkındalık oluşturmak için tüm personelin dahil edildiği geniş kapsamlı bir simülasyon gerçekleştirildi.

Etiketler: » » »
Share
2285 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?