logo

Türk Telekom, “İnternetle Hayat Kolay Projesi”ni Mobile Taşıdı

Soldan sağa: Mehmet Özcan (Fatma Özcan’ın oğlu), Habitat Der. Başk. Sezai Hazır, BM Türkiye Daimi Üyesi Yard. Atila Uras, Türk Telekom CEO Paul Doany, İHK Gönüllü Eğitmeni Şengül Bayık, Türk Telekom İK, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yard. Şükrü Kutlu

Türk Telekom, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ile birlikte toplumun farklı kesimleri arasındaki dijital uçurumu kapatmak için hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi “İnternetle Hayat Kolay”a mobil teknolojilerin gücünü ekledi. Türk Telekom, 300’den fazla gönüllüsüyle Türkiye’deki 52 ilde 35 yaş ve üstü yetişkinleri dijital dünyanın fırsatlarıyla tanıştıran İnternetle Hayat Kolay eğitimlerini, geliştirdiği mobil uygulamayla cep telefonlarına taşıdı. Uygulama içerisinde yer alan, internet kullanımına dair çeşitli konulardaki çok sayıda eğitici videoya https://internetlehayatkolay.com/ web sitesinden de erişilebilecek.

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany ev sahipliğinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Atila Uras ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla Kars’ta bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, üç yılda 23 bin kişiyi dijital dünyaya kazandıran projenin mobil uygulaması ve internet sitesi ile ilgili detaylar paylaşıldı. İnternetle Hayat Kolay Projesi’nde çalışan gönüllü eğitmenlerin de yer aldığı toplantıda, Şırnaklı gönüllü eğitmen Şengül Bayık ve eğitim verdiği 66 yaşındaki Fatma Özcan da ilham veren hikayelerini paylaştı.

Kars’ta gerçekleştirilen İnternetle Hayat Kolay mobil uygulama tanıtım toplantısına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Türk Telekom’un “İnternetle Hayat Kolay” projesi sayesinde insanlarımız internet okuryazarı olmanın da ötesine geçerek interneti, e-devlet kapısını ve sosyal medyayı daha rahat kullanabilir hale geliyor. Böylece işlerini internet ortamında yapabildikleri gibi ürünlerini de internet üzerinden tüm dünyaya tanıtabiliyorlar. Kars’ın kazını, kaşarını, balını tanıtabiliyorlar. Bununla kalmayıp Kars’ın kültürel ve turistik değerlerini, Kars Kalesi’ni, Ani’yi, Sarıkamış’ı tanıtarak Kars turizmine katkı sağlıyorlar. Ama biz istiyoruz ki bu akım Türkiye’nin her yerine yayılsın. Herkes interneti kullanmayı öğrensin ve ürettiklerini dünyaya daha rahat pazarlayabilsin, dünyaya daha rahat entegre olabilsin. Hatta torunu dünyanın herhangi bir yerindeyse torunuyla görüntülü görüşebilsin” dedi.

İnternetle Hayat Kolay mobil uygulamasıyla hedef, üç yılda 300 bin kişiye ulaşmak

İHK’nin Kars ve çevresinde eğitim veren gönüllülerinden 23 yaşındaki Şengül Bayık, Türkiye’nin dört bir yanındaki 300 gönüllü olarak zaman ve mekân ayırt etmeksizin insanlara birebir ulaşarak verdikleri internet eğitimlerinin ülke çapında dijital teknolojilerin yaygınlaştırılmasındaki önemine dikkat çekti. Bayık, Türk Telekom sayesinde bu eğitimlerle bugüne kadar 23 bin kişiyi dijital dünyayla tanıştırdıklarını belirterek “Verdiğimiz eğitimlerin kullanıcı dostu bir uygulamayla milyonlarca insana ulaşacak olması bizim için çok sevindirici. Artık akıllı telefonu olan herkes, “İnternetle Hayat Kolay” mobil uygulaması ve web sitesinden, dijital teknolojilerin abecesini kolaylıkla öğrenebilecek. Bu uygulama sayesinde sınıf eğitimlerine katılma fırsatını yakalayamayan herkes interneti etkin kullanmayı öğrenecek. Bizlerden bire bir eğitim almış olanlar da internet sitesi ve mobil uygulamadaki çok basit ve eğlenceli videolarla öğrendiklerini unutmayacak. Bunun yanı sıra, e-devlet hizmetleri, e-ticaret ve sosyal medya gibi teknolojilerden faydalanmaya da devam edecekler. İnternetle Hayat Kolay’ın mobil uygulama sayesinde taşınabilir cihazlara girmesiyle internet okuryazarlığı eğitimlerinden önümüzdeki üç yılda 300 bin kişinin fayda sağlaması hedefleniyordedi.

Türk Telekom’un güvenli internet eğitimleri, bugüne kadar ev hanımlarından emeklilere, muhtarlardan denetim serbestliği olan mahkûmlara ve işitme ve bedensel engellilere kadar, çok geniş bir kitleyi dijital dünyaya kazandırdı. Proje kapsamındaki eğitimlerin eğitici videolar halinde internet ortamına taşınmasıyla birlikte bu eğitimler, ücretsiz ve operatör bağımsız olarak mobil uygulama ve web sitesi üzerinden tüm vatandaşların kullanımına sunulmuş oluyor. Ayrıca, mobil uygulamada görme engellilere internet okuryazarlığını anlatan özel içerikler de bulunuyor. Tüm uygulama görme engellilerin kullandığı ekran okuyucu programlar için de erişilebilir hale getirildi.

İnternetle Hayat Kolay reklam filminde gerçek karakterler rol aldı

Türk Telekom’un İnternetle Hayat Kolay projesi tanıtım filmi çekimleri ise bir haftalık hazırlık sonrası Kars’ın Kağızman, Sarıkamış, Arpaçay ilçeleri başta olmak üzere 12 ilçede gerçekleştirildi. Tanıtım filminde ise İnternetle Hayat Kolay eğitimleri alan gerçek hayattan karakterler rol aldı. Filmde rol alan, 66 yaşında internet öğrenerek hayatı değişen, Fatma Teyze de lansmanda keşfettiği bu yepyeni dünya için herkese teşekkür etti.

Etiketler: » » »
Share
2495 Kez Görüntülendi.