logo

Türk Telekom, Türkiye’ye Değer Katarak Büyüyor

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany

Eylül 2016’da ikinci kez Türk Telekom’un CEO koltuğuna oturan Paul Doany, ilk yılını anlattığı 6 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen basın toplantısında Türk Telekom’un hazırladığı 5 yıllık stratejik planının ipuçlarını paylaştı.

Türk Telekom’un CEO’su Dr. Paul Doany, göreve geldiği Eylül 2016’dan bu yana Türk Telekom’da gerçekleştirdikleri değişim ve dönüşümle Türkiye ekonomisine değer katacak önemli adımlar attıklarını söyledi. Türkiye’nin beklentilerin üzerinde büyüdüğü 2017’nin 9 aylık döneminin, Türk Telekom için de oldukça başarılı geçtiğini kaydeden Doany “Çift haneli büyümeyi sürdürdüğümüz 2017’nin ilk 9 ayında Türk Telekom olarak büyüme öngörümüzü ve yatırım miktarımızı yukarı yönlü revize ettik. Yüksek teknolojiyi ülkenin en ücra köşelerine kadar götüren altyapı yatırımlarımızı hayata geçirdik, AR-GE faaliyetlerimizle yeni nesil teknolojilere odaklanırken, bir yandan da büyüme potansiyeli olan genç şirketlere yatırım yaptık. Tüm gücümüzle Türkiye’yi geleceğe bağlamak için çalışıyoruz. Ana hedefimiz, Türkiye’ye değer katarak büyümemizi sürdürmek” dedi.

Türk Telekom’un 5 yıllık stratejik planının ipuçları

Toplantıda Türk Telekom’un 5 yıllık stratejik planına ilişkin ipuçlarını da paylaşan Doany “Pek çok Telekom şirketinin üçer yıllık stratejik planlar hazırladığı bir dönemde, biz Türk Telekom olarak 5 yıllık bir stratejik plan hazırladık. Bu, Türkiye’nin geleceğine, şirketimizin pozisyonuna ve büyüme potansiyeline olan güvenimizin bir göstergesi. Türkiye’nin, sektörün ve Türk Telekom’un koşullarına uygun, sürdürülebilir ve gerçekçi hedefler koyduğumuz 5 yıllık stratejik plan kapsamında şirketimiz, iki önemli alana odaklanacak. Bir yandan ülkemizdeki her bireyin günlük hayatına dokunan yeni ürün ve hizmetlerimizle kitlesel pazarda kârlı büyümemizi sürdüreceğiz. Bir yandan da uluslararası iş birlikleri ve iştiraklerimizin de sağladığı sinerjiyle AR-GE’ye daha fazla odaklanacağız. Akıllı şehirler ve geleceğin teknolojilerine daha fazla yatırım yapacağız. Böylece geliştirdiğimiz katma değeri yüksek çözümlerimizle Türkiye’nin en iyi şirketlerinin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi planlıyoruz” dedi.

Ülke kalkınması için sabit internette ve mobilde büyüme

5 yıllık stratejik plan kapsamında Türk Telekom’un önümüzdeki dönem büyümesinde sabit internet ve mobilin önemli bir yer tutacağını anlatan Doany “Türkiye’nin hedeflediği kalkınma atağını gerçekleştirebilmesinde internetin kilit bir rolü bulunuyor. Bu kapsamda kitlesel pazarda sabit internette büyümeye daha fazla odaklanacağız. Gelecek internette ve Türkiye’nin yüzde 98’ini kapsayan altyapı yatırımları ile Türk Telekom bu konuda oldukça avantajlı bir konumda. Dolayısıyla internet ve mobilde daha hızlı büyüyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Mevcut altyapımızı kullanarak daha uygun koşullarda internet hizmetini, daha fazla sayıda eve ulaştırmayı hedefliyoruz. Ciddi bir maliyet avantajı yakalayacağımız bu alanda Türkiye’de yüzde 48 seviyelerinde olan internet penetrasyonunu yüzde 70’lerdeki AB ülkeleri seviyelerine yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Mobil pazarı da bizim için önemli bir büyüme alanı olarak görüyoruz. Mobil abonelerimize uygun fiyatla TİVİBU üyesi olma fırsatı da sunarak hem mobilde hem de TV pazarında büyüyerek, mobilde frekans pazar payımıza uyumlu olacak şekilde yüzde 30’un üzerinde pazar payına ve halihazırda ikinci olduğumuz TV pazarında beş yıl içerisinde liderlik pozisyonuna ulaşma gayretindeyiz. Bizi diğer şirketlerden ayıran ve gelecekte de büyümemizde büyük bir fark yaratacağına inandığımız önemli bir diğer özelliğimiz de, uzun zamandır geleceği parlak genç şirketlere yatırım yapmamız. Bu kapsamda geçmişte Argela, Innova ve Sebit’e yaptığımız yatırımların bugün meyvelerini topluyoruz. Bugün küçük şirketlere yaptığımız yatırımların da olumlu sonuçlarını önümüzdeki dönemde daha fazla göreceğimize inanıyorum. Geleceğin şirketlerine yatırım yaparak hem Türk Telekom’a hem de ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Telekom, Türkiye’nin dijital haritasını çıkardı

Toplantıda, şehirlerin internet penetrasyonunun yer aldığı Türkiye’nin dijital haritasını da paylaşan Doany, dijital eşitliğin ülke kalkınmasındaki önemine dikkat çekti. Türkiye’nin dijital ekonomide gerçekleştireceği atılımla 2023 hedefleri kapsamında belirlenen dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma vizyonunu destekleyeceğini kaydeden Doany “Türkiye’nin dijital haritasında özellikle batıdaki illerin internet kullanımının Türkiye ortalamasının üstünde, doğudaki illerin ise ülke ortalamasının altında olduğu görülüyor. Türkiye’nin hedeflediği gibi dünyanın en gelişmiş ülkelerinin yer aldığı G20 içinde ilk sıralara yükselebilmesi için iller arasında dijital ahenk yakalanması önemli. Görevimiz ülkemizdeki dijital uçurumu azaltmak. Attığımız her adımda bu sorumluluk ve bilinçle ülkenin dört bir yanına yatırım yapıyor, erişilebilir internet ve mobil hizmetlerimizle teknolojiyi herkesin kullanımına sunmaya çalışıyoruz” dedi. Doany, ayrıca, halihazırda TV’yi yalnızca uydu ya da anten teknolojisi ile izleyen ‘kablosuz evler’ için TİVİBU’yu özel olarak konumlayacaklarını ve de bu evlere de ‘kablosuz ev data paketleri’ sunarak mobil ağdan faydalanma imkanı sağlayacaklarını belirtti.

İlklerin ve projelerin yılı 2017: TAMBU, ONF, Empati

2016 yılı başındaki marka birleşmesi ve ardından üçüncü çeyrekte başlattıkları yeniden yapılanmayla operasyonlarda önemli bir sinerji yakaladıklarını vurgulayan Doany, 2017’de gerçekleştirdikleri projelerle ilgili olarak “2017’de daha iyi müşteri deneyimi için ‘Empati Programı’nı başlattık. 33 binin üzerindeki Türk Telekom çalışanlarının her biri bu projede önemli bir role sahip. Ben de kendimi bu projeye adadım ve bu projedeki görevimi Müşteri Deneyimi Yöneticisi (Customer Experience Officer) olarak tanımladım. 2017 yılı bizim için ayrıca yeni teknolojilere ve geleceğin şirketlerine yatırım yapmamız için gerekli altyapıyı hazırladığımız önemli bir yıl oldu. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe giderek daha da önem kazanan dijital klavye konusunda Türk Telekom olarak Türkiye’ye öncülük edecek bir adım attık. Platform özellikli ilk milli dijital klavyemiz TAMBU’yu Türk Telekom’lu olsun olmasın herkesin kullanımına sunduk. Yeni nesil iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen açık platformlarından ABD merkezli ONF’nin (Open Networking Platform) yönetimine girdik. Burada, tıpkı iştirakimiz Argela’nın RAN dilimleme teknolojileri alanında geçtiğimiz günlerde yaptığı anlaşma çerçevesinde Telefonica’ya teknolojisini sunması gibi dünya devleriyle birlikte yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağız ve bunları eşzamanlı olarak Türkiye’ye getireceğiz. Ayrıca kuruluş çalışmaları süren yeni Kurumsal Yatırım şirketiyle önümüzdeki dönemde geleceği parlak daha fazla şirkete veya fikre yatırım yapabilmek için önemli bir adım attık” dedi.

Etiketler: »
Share
1947 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?