logo

Türk Telekom, Yaşanan İnternet Kesintisinin Nedenini Açıkladı

Türk Telekom, kullanıcılarının yaşadığı internet erişim sorunu hakkında Türk Telekom’dan açıklama geldi. Bildiğiniz üzere Türk Telekom aboneleri Google servislerine erişememiş ve aksaklıklar yaşanmıştı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur. Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği “Siber Saldırı” ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir. Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Etiketler:
Share
1989 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?