logo

Turkcell ve Nuage Networks İşbirliği Yapıyor

jenerik_el_sıkisma_2

Turkcell, yeni nesil şebeke altyapılarını SDN (Software Defined Network / Yazılım Tanımlı Şebeke) mimarisine taşıyarak müşterilerine inovatif ve fark yaratan yeni nesil servisler sunmak üzere Alcatel-Lucent grup şirketi Nuage Networks ile çalışmaya başladı. Bu işbirliği sayesinde ICT ve şebeke kaynaklarının eşzamanlı otomasyonu sağlanarak sektörde ilk olacak yeni nesil servisler hayata geçirilecek.

Yapılan işbirliği kapsamında ilk olarak SDN tabanlı yeni nesil servislerin, kurumsal müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirebilmek için test ve geliştirme çalışmalarına başlanacak. Bu çalışmayla birlikte ICT ve network kaynaklarının eşzamanlı otomasyonu sağlanarak, kurumların talepleri doğrultusunda servislerin saniyeler içerisinde devreye alınabilmesi mümkün olacak. Böylece Turkcell kurumsal müşterileri sağlanacak bu yeni nesil şebeke çözümleri sayesinde ICT yatırım maliyetlerini daha da düşürebilecek.

Turkcell, yeni nesil şebeke servisleriyle, her bir kurumsal müşterinin ihtiyacına anında özel çözümler sunarak, pazardaki mevcut çözümlere göre fark yaratacak. Yeni servislerle birlikte kurumların bünyelerindeki ICT, güvenlik ve network fonksiyonları sanallaştırılacak ve sanallaşmış bu fonksiyonlar Turkcell’in veri merkezi altyapısında, yine bu kurumlara özel olarak tasarlanmış servis zincirleri şeklinde hizmet verecek.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz “Turkcell olarak Alcatel-Lucent grup şirketi Nuage Networks ile yaptığımız işbirliği ile yeni nesil şebeke servislerini müşteri deneyimi açısından yepyeni bir boyuta taşımayı hedefliyoruz. Bu anlamda kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarından yola çıkarak her bir müşterimizin ihtiyacına özel çözümler sunmak amacıyla SDN teknojisinden faydalanarak yeni nesil şebeke ve veri merkezi çözümlerini oluşturacağız. Bu yeni nesil çözümler sayesinde kurumlar ICT alt yapıları için büyük kaynaklar ayırmak yerine, bu yatırımları kendi işlerine yönlendirerek verimliliklerini artırabilecek” dedi.

Alcatel-Lucent Türkiye-Azerbaycan Genel Müdürü Önder Sönmez “Türkiye’de gelişmiş teknolojik ürün ve servisler sunan Turkcell ile çalışmanın heyecanını yaşıyoruz. Turkcell’in üstün şebekesindeki sanallaştırma hedefleri ile Nuage Networks’ün vizyonu aynı eksende seyrediyor; dolayısıyla Turkcell ile birlikte pazarda çığır açacak yeni servisleri sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Etiketler: » » » » » »
Share
2112 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?