logo

Turkcell Superonline ve Equinix Arasında Dijital Ekosistem İçin İşbirliği

Turkcell Superonline Genel Müdürü Emre Erdem

Turkcell Superonline, Equinix ile bölgesel ve uluslararası faaliyetler özelinde stratejik bir işbirliğine imza attı. Her iki şirket de yapılan işbirliği sayesinde pek çok fayda sağlayacak ve özellikle bölgesel faaliyetleri öncelikli olmak üzere uluslararası operasyonlarında, kendi müşterilerinin iş süreçlerini ve dijitalleşme ihtiyaçlarını daha hızlı ve verimli yönetebilecek.

Turkcell Superonline’ın İpek Yolu’nu fiber yoluna çevirme hedefini de güçlendirecek olan bu anlaşma; ayrıca büyük ölçekli global şirketler için Doğu ile Batı arasında kritik öneme sahip olan Türkiye’nin bölgedeki ve global pazardaki güçlü pozisyonuna da katkı sağlayacak.

Karşılıklı fayda ekosistemi

Turkcell Superonline ve Equinix arasındaki işbirliği sayesinde Turkcell, kurumsal müşterilerinin global alandaki ihtiyaçlarına da hızlı bir şekilde cevap verebilecek. Turkcell’in hem sabit hem de dijital servislerinin globaldeki verimli çalışma performansı, Equinix’in global müşterilerine de bölgesel operasyonlarında üstün avantajlar ve kolaylıklar sunacak. Ayrıca sunduğu güvenilir, yedekli ve ulaşılabilir sabit altyapısıyla Equinix’in iş süreçlerindeki yüksek kapasite ihtiyaçlarını karşılayacak. Türkiye’nin hem coğrafi konumu hem de Turkcell Superonline’ın yakın coğrafyalardaki stratejik adımları sayesinde, Equinix portföyündeki küresel teknoloji markaları da bu bölgelere yine Turkcell Superonline aracılığıyla hızlıca ulaşabilecek.

Emre Erdem: “Türkiye’nin, Doğu-Batı arasındaki dijital köprü olma konumu güçleniyor”

İşbirliğinin, Türkiye’nin global pazarlardaki etkisini güçlendireceğine dikkat çeken Turkcell Superonline Genel Müdürü Emre Erdem “Yaptığımız işbirliğiyle çözüm ortağımızın globaldeki kapsayıcı gücünü ve kuvvetli altyapısını iş süreçlerimize dahil ederek, hem kurumsal müşterilerimizin uluslararası ihtiyaçlarını daha kolay ve daha hızlı karşılayabilir duruma geldik hem de Türkiye’nin coğrafi konumuyla sahip olduğu potansiyeli daha da güçlendirecek fırsatlara yeni kapı araladık. Türkiye’nin Doğu ile Batı arasında bir dijital köprü olma konumunu güçlendirdik; bu sayede OTT, CDN ve Tier-1 alanlarında global ölçekte hizmet sunan operatörlere veri servisleri sağlama olanağı kazandık. Böylece, şirketlerin ülkemize yönelimi ve dijital trendlerin Türkiye yönlü dönüşümü de hızlanacak, ekosistemimiz güçlenecek. Tüm bunların yanı sıra Turkcell Superonline’ın, İpek Yolu’nu fiber yoluna çevirme vizyonuna da hizmet edecek” dedi.

Aslıhan Güreşcier: “Dijital ekosistem işbirliği modellerine hızlıca adapte olanlar, en büyük değeri ortaya çıkarıyor”

Dijital dönüşümün önemini vurgulayan Equinix Türkiye Genel Müdürü Aslıhan Güreşcier “Turkcell ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’deki yerli ve uluslararası işletmeler, küresel piyasada rekabet avantajlarını sürdürebilmek için hızla artan oranda yeni dijital dönüşüm çözümlerine yöneliyorlar. Dünyanın dijital altyapı şirketi Equinix olarak; dijitalleşmenin en gelişmiş olduğu ve işletmelerin birbirleriyle bağlantı kurduğu bir faaliyet ortamını en son teknolojiyi kullanarak sunuyoruz. Türkiye’de ve dünyada 235’ten fazla International Business Exchange veri merkezimizle dijital hizmetler sunarak şirketlerin dijital ekosistemlerimizden faydalanmalarını sağlıyoruz. Artan dijital dönüşümle birlikte oluşan yeni dijital ekosistem işbirliği modellerine hızlıca adapte olanlar, en büyük değeri ortaya çıkardılar. Biz de bu işbirliği ile Avrupa ve Asya’nın kesişme noktasında stratejik bir konuma sahip olan Türkiye’nin, bölgede ve global pazardaki güçlü pozisyonuna katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Etiketler: » » »
Share
348 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?