logo

Turkcell Superonline’ın Yurt Dışı Çıkış Kapasitesini Yükseltti

mh_turkcell_superonline_murat_erkan

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan

Turkcell Superonline, Türkiye internet pazarını geliştirmenin yanı sıra müşterilerinin hızlı ve kaliteli şekilde dünyaya ve yurt dışındaki içeriğe erişmesini sağlamak amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Turkcell Superonline yurt dışı çıkış kapasitesini 1,5 Tbps’ye ulaştırdı.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, fiber yatırımlarına başladıkları günden bu yana, internet ağlarının geçiş noktasında yer alan Türkiye’nin bu pazarda oynadığı rolü pekiştirecek bir vizyon çerçevesinde yatırımlarını sürdürdüklerini vurguladı. Erkan “Turkcell Superonline olarak yurt dışına bağlantı otoyollarında şerit sayımızı artıracak ve trafiği daha da rahatlatacak adımları sürekli ve kararlı şekilde atıyoruz. Bu sayede yurt dışı çıkış kapasitemizi son beş yılda yaklaşık 400 kat artırarak 1,5 Tbps’ye çıkardık” dedi.

“Ortadoğu’nun artan internet talebini karşılamayı hedefliyoruz”

Kapasite artışının Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki ülkelerin erişim ihtiyaçları ve internetin büyük oyuncuları açısından faydalar getireceğini belirten Erkan, bölgede bunu sağlamaya yönelik üstlendikleri rolü güçlendirecek bir adım daha attıklarını belirterek “Kapasite artışıyla birlikte özellikle Ortadoğu bölgesinde artan internet talebini karşılamada önemli bir rol üstleniyoruz. Aynı zamanda stratejik işbirliklerimizle Ortadoğu ve Kafkaslar’daki operatörlerin ve müşterilerimizin İstanbul’dan hızlı ve kaliteli şekilde Dünyanın en büyük operatörlerine ulaşmasını sağlıyoruz. Bununla birlikte Avrupa’nın önemli altyapı ve kapasite sağlayıcı operatörleriyle yaptığımız iş ortaklıkları sayesinde güzergah çeşitliliği oluşturuyor ve Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin ‘kesintisiz internet‘ deneyimi yaşamasına katkı sağlıyoruz” dedi.

“Türkiye’nin internet üssü olması için çalışmaya devam”

Yurt dışıyla bağlantı kapasitesindeki artışın Türkiye’deki müşterileri ve ülke ekonomisi, açısından sağlayacağı katkıları vurgulayan Erkan, söz konusu kapasite üzerinden taşınan veri trafiğinin büyüklüğüne işaret etti. Bu kapasitenin Turkcell Superonline’ın bölgede Türkiye’nin internet üssü olması için harcadığı çabanın bir işareti olarak okunabileceğini kaydeden Erkan “Bu trafik büyüklüğü,  yeni küresel operatörlerin ve yatırımcıların Türkiye pazarına girmesini ve bu trafiğin yarattığı ekonomiye dahil olarak pazarın daha da büyümesine katkıda bulunmalarını teşvik ediyor” dedi. Ulusal büyük oyuncuların ve içerik sahiplerinin internet çıkışlarını yüksek kapasite üzerinden sağladıklarını belirten Erkan, böylece bu oyuncuların içeriklerini yurtiçinde barındırmasını teşvik ettiklerini söyledi. Erkan “Ülkemize yatırım yapan küresel oyuncuların sayısındaki artış, iç pazarda dinamizm ve sağlıklı bir rekabet ortamı yaratıyor; son kullanıcıların maliyet avantajı ve hizmet kaliteleri artıyor” dedi.

Etiketler: » »
Share
2156 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?