logo

Turkcell’e 5. Kez IPRA’da Büyük Ödül

mh_turkcell_ipra5

Turkcell, iletişim ve teknoloji olanaklarını insanların hizmetine sunarak toplumun her alanında fırsat eşitliği sağlamak amacıyla destek verdiği Görme Engelli Milli Futbol Takımı ve Sesi Görenler Ligi sponsorluklarıyla aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Turkcell, ana sponsorluğunu üstlendiği Görme Engelli Milli Futbol Takımı ve Sesi Görenler Ligi ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından her yıl düzenlenen ve dünyanın en prestijli organizasyonları arasında yer alan IPRA Golden World Awards’ta (IPRA Altın Küre Ödülleri) sponsorluk alanında büyük ödüle layık görüldü. Turkcell ödülünü 5 Kasım 2016 tarihinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen törende aldı. Böylece Turkcell, 2008 yılından bugüne dek IPRA’dan almış olduğu 5. ödülü gururla evine götürdü.

Görme Engelli Milli Futbol Takımı’nın faaliyetleri ve Turkcell Sesi Görenler Ligi, Görme Engelli Spor Federasyonu bünyesinde ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamındaki desteğiyle ve gerçekleştiriliyor.

Turkcell Ailesi olarak imza attıkları her projenin odağında insan unsurunun bulunduğunu belirten Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörü Engin Gedik “Amacımız toplumun her kesiminde fırsat eşitliği yaratabilmek. Görme Engelli Milli Futbol Takımı ve Sesi Görenler Ligi’ne verdiğimiz destekle IPRA’dan aldığımız bu prestijli ödül de hedefimizde ne kadar doğru bir yerde olduğumuzu kanıtlıyor. 2013 yılından bu yana ana sponsoru olduğumuz ‘Sesi Görenler’ futbolunda, attığımız adımlarla ülkemizi dünya çapında başarılara taşımayı hedefledik. Milli Takımımızı, yakın zamanda elde ettikleri Paralimpik Olimpiyatları’ndaki başarısından dolayı da ayrıca tebrik ediyoruz. Engelli bireylere olan desteğimiz sadece sporla sınırlı değil. Öncü teknolojilerimizle onların hayatını her an her alanda kolaylaştırmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için yeni projeler geliştiriyoruz. Ülkemizde ve dünyada görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha fazla yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye’nin gururu ‘Görme Engelli Milli Futbol Takımı’

Turkcell’in verdiği destekle ödüllere layık görülen ‘Görme Engelli Milli Futbol Takımı’ 2015’te Avrupa Şampiyonu olurken, Rio’daki 2016 Paralimpik Olimpiyatları’na katılma hakkını elde etti ve dünya 6.’sı olarak ülkeye geri döndü. ‘Görme Engell Milli Takımı’ daha önce de 2012 Londra Olimpiyatlarına katılma başarısı gösterirken, İtalya’nın Loano şehrinde 8 ülkenin katılımıyla Haziran 2013’te yapılan Görme Engelliler B1 Futbol Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa 3.’sü olmuştu.

Etiketler: » » »
Share
2054 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?