logo

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), 46 Yaşında

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti

Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan ve bilişim politikalarına yön veren Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 46’ncı yaşını kutluyor. TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe “Türkiye’nin bilişim politikalarına yön veren sivil toplum kuruluşu olarak, dünyadaki gelişmelere paralel bilişim vizyonumuz oluşması için mücadele ediyoruz. Türkiye’nin 2023 hedeflerine uygun bir dünya gücü olarak var olabilmesi için kendi bilişim teknolojilerini üreterek uluslararası rekabet edebilen bir bilişim sektörüne sahip olması gerekir. Bunun için de Türkiye bilişimde yerlileşme ve millileşme hamlesine hız vermeli” dedi.

Aktepe: “Türkiye’nin Kalkınmasına 46 Yıldır Katkı Sağlıyoruz”

TBD’nin 46’ncı kuruluş yıldönümünü değerlendiren TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, dernek olarak Türkiye’de bilişim teknolojilerinin üretilmesi ve geliştirilmesi etkin biçimde kullanılması için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Kurulduğu 22 Nisan 1971 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği etkinlikler ve karar alıcılara sunduğu öneriler ile Türkiye’nin kültürel, toplumsal ve ekonomik kalkınmasına katkı veren TBD’nin Bakanlar Kurulu Kararı ile “kamu yararına çalışan dernek” statüsü verilen az sayıda dernekten biri olduğuna değinen Aktepe “TBD, bilişim sektörünün dünyadaki ilk sivil toplum kuruluşu aynı zamanda ülkemizde sektörünün adını kendisi üreten bir dernektir. Bugün 12 bin üyesi ile faaliyetlerini sürdüren Derneğimiz, ülkemizin 2023 vizyonuna yönelik olarak bilişim politikalarına yöne veriyor. Bilişim sektörünün öncü lokomotifliğini üstlenerek ve bilişimin gerektirdiği hıza ulaşan çalışanlarımıza sektörün temel problemlerine çözüm üretiyoruz. Bilişim teknolojilerine ilişkin bilgilendirme, değerlendirme ve tespitler yapıyoruz. Türkiye Bilişim Derneği olarak en büyük övünç kaynağımız aktif çalışan üye sayımız. Bu dinamik ve çalışkan yapımızla bilişime olan katkımızı daha da artıracak ve yeni yapımızla, yeni yılımızda çok daha başarılı çalışmalara imza atacağız” dedi.

Türkiye Potansiyelini Değerlendirmeli”

Günümüzde hayatın her alanında var olan bilişimin iyi değerlendirilebilmesi halinde eğitimden sağlığa, hukuktan üretime kadar tüm sektörlerde bir adım önde olma fırsatı sunduğunu kaydeden Aktepe “Türkiye’nin bu avantajı iyi kullanabilmesi ve uluslararası alanda rekabet edebilmesi için devletimizin bilişim sektörünü stratejik sektör olarak tanımlaması ve yerli bilişim ürünlerinin, markalarının geliştirilmesine ön ayak olması gerekiyor. Yerli bilişim çözümlerinin üretilmesinde görev alan yetenekli ve nitelikli uzmanlarımız, şirketlerimiz var. Ülkemizin iletişim altyapısı ile nitelikli uzmanları ve şirketleri ile bilişim alanında güçlü potansiyeli var. Bu potansiyel iyi değerlendirilmeli. Türkiye, bugün hedefleri olan büyük ve güçlü bir ülke. Ne zaman kendi yazılımlarımızı hazırlar ve yerli üretime geçersek o zaman daha da güçlü olacağız. Ülkemizin 2023 vizyonuna gelişmelerine uygun temel hazırlanmalı ve bu vizyonla çağın gerekliliklerine ayak uydurarak emin adımlarla ilerlemeliyiz. Bilişimin gelişimini destekleyecek niteliklerle donatılmış insan gücü yaratılmalı ve bilim ve teknolojiyi katma değer oluşturacak şekilde üretime dönüştürmeliyiz” dedi.

Çabamız Türkiye İçin”

Kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde TBD Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de ziyaret etti. Çok sayıda dernek üyesinin de katıldığı ziyarette Genel Başkan Rahmi Aktepe, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Büyük Önder Atatürk; Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) 46’ncı yılını kutladığımız bugünde 32’nci Dönem Yönetim Kurulumuz, üyelerimiz aileler ve çocuklarıyla birlikte ilkelerine bağlılığımızı göstermek için bir kez daha huzurundayız. TBD olarak bilim ve bilişim teknolojilerinin üretilmesi ve ülkemizde geniş kitlelere en etkin biçimde ulaşması ve yaygın şekilde kullanılması için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sana söz veriyoruz ki; Türkiye, küresel bilişim toplumunun onurlu bir üyesi olacaktır. Çabalarımız emanetiniz Türkiye için. Seni daima özlemle anıyoruz. Sen rahat uyu”.

Etiketler: »
Share
1998 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?