logo

Türkiye Bilişim Vakfı 20’nci Yaşını Kutladı

mh_tbv_kutlama

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Cem Yılmaz

Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için altyapının oluşturulabilmesine katkıda bulunan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektörünün ekonomideki payının artırılması amacıyla da bilimsel ve mesleki çalışmalara imza atıyor.

Bu çalışmaları yirmi yıldır aralıksız sürdüren TBV, yıldönümünü iş dünyasının önde gelen isimlerinin, TBV üyelerinin ve davetlilerin katılımı ile Grand Wyndham Otel’de kutladı. Galada, Cem Yılmaz sahne alarak katılımcılara keyifli anlar yaşatırken,  Burcu Bakdur da etkinliğin moderasyonunu üstlendi.

Vakfın kuruluşundan bu yana teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri paylaşan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı “1995’te vakfımızı kurarken, önümüzdeki yolun bizi nereye götüreceğini bilmiyorduk. Bir 10 yıl sonra nasıl bir Türkiye olacaktı? O tarihte ülkemizde bugünkü anlamda internet bile yoktu. Windows 95 bile, Vakfımızın kurulmasından üç ay sonra Taksim Meydanı’nda tanıtıldı ve memleket, internetle resmen tanıştı. Cep telefonu ise tuğla büyüklüğündeydi. Bugünkü dijital hızlar söz konusu değildi. Ama sabit telefon yerine, -eski deyimle- seyyar telefon büyük yenilikti; sihirli gibiydi…” dedi.   Konuşmasına Türkiye Bilişim Vakfı’nın misyonundan ve hayata geçirdiği projelerden bahsederek devam eden Eczacıbaşı “Vakıf olarak 20 yıldır, fırsatları kaçırmayalım, kullanalım, ileri sıçrayalım diye çabalıyoruz. Bütün çalışmalarımızı sessiz sedasız yaptık. Derine nüfuz etmeye çalıştık. Zihniyet mimarlığını önemsedik. Alışılmış kalıpların dışında, yeni ve yenilikçi olmayı benimsedik. Bize bu yolculukta destek olan şirketlere, sponsorlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, arkadaşlarımıza, fikir alışverişinde bulunduğumuz hükümetlere ve bu 20 yıl içinde bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler: » »
Share
3531 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?