logo

Türkiye Bilişim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Belirlendi

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı

Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli ve saygın paydaşlarla birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Türkiye Bilişim Vakfı’nın (TBV) genel kurul toplantısı 20 Mart 2023 tarihinde gerçekleşti.

TBV’nin 2023-2025 çalışma dönemi yönetim ve denetim kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda; vakfın dönem faaliyetleri, eğitim projeleri, ödül programları, rapor çalışmaları, AB Fonlarıyla yürütülen projeler ve platformlar değerlendirildi.

“Gri alanları kapsayan yeni modeller üzerinde çalışacağız”

Kurulda yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz dönemi kırılım çağı olarak değerlendiren TBV Başkanı Faruk EczacıbaşıSon yıllarda ağır kırılımlar yaşıyoruz. Örneğin, COVID-19 dünyaca bir kırılımdı. FED faizleri artırarak, hükümetimiz faizleri indirerek ekonomik kırılımlar yarattılar. Teknolojide de kırılımlar yaşadık: Metaverse, Cripto, NFT, DAO’LAR ve en son yeni oyuncağımız ChatGPT oldu. Fakat en kötü kırılımı depremle yaşadık. Kırılımlar karanlık taraflarıyla, kontrol edilemeyen gri alanlarıyla birlikte geliyor. Gittikçe kontrolün elden kaybolduğunu görüyoruz. Alıştığımız ‘otorite’ kavramı doğal olarak kırılımlara ters düşüyor. Kırılım çağında temel tercihlere zorlanıyoruz. Ya birbiri üstüne doğan kırılımlarla değişime adapte olabilecek bir dünyayı kabul edeceğiz ya saldırganlaşıp, hırçınlaşarak ipleri elimize tutmaya çalışacağız ya da gri alanları kapsayan yeni modeller üzerinde çalışacağız. TBV olarak tercihimiz neredeyse 30 yıldır üçüncü seçenek oldu” dedi.

“Travmalar uzun dönemli fırsatlar da içeriyor”

Yaşanan her bir afetin bir travma olduğunu dile getiren Faruk Eczacıbaşı “Travmalar genleri de değiştirebiliyor ve acıklı olduğu kadar uzun dönemli fırsatlar da içeriyor. Yeni modeller, inovatif yapılar ortaya çıkıyor. TBV’nin görmek istediğim en önemli aşamalarından birisi, yeni modeller üzerinde kurumsal olarak çalışabilecek uluslararası bir kurum olabilmesi” dedi.

TBV’nin ekibinin yeni dönemde gençleştiğini belirten Faruk Eczacıbaşı, yeni yol arkadaşlarına teşekkür etti.

TBV 2023-2025 Çalışma Dönemi Yönetim ve Denetim Kurulu Üye Listesi

 

Yönetim Kurulu Asıl Üye

Faruk

Eczacıbaşı

Bülent

Gönç

Ayşe Ufuk

Ağar

Rahmi

Aktepe

Murat

Alsan

Burak

Aydın

Yasin

Beceni

Berrin

Benli

Prof. Dr. Kemal

Cılız

Dr. İzel Levi

Coşkun

Prof. Dr. Altan

Çakır

Hande

Çilingir

Berç

Çubukçiyan

Barış

Erdemir

Dr. R. Erdem

Erkul

Melih Murat

Ertem

Atakan

Foça

Özgür

Güneri

Emrehan

Halıcı

Ahmet

Hançer

Erman

Karaca

Barış

Karakullukçu

Levent

Kızıltan

İlker

Kuruöz

Ahmet

Öngün

Mert

Özgür

Barış

Özistek

Can

Selçuki

Ahmet Ussal

Şahbaz

Tolga

Ulutaş

Serdar

Urçar

Prof. Dr. Dicle

Yurdakul

Ceren

Zeytinoğlu

Denetleme Kurulu Asıl Üye

Ali

Saydam

Cüneyt

Kalpakoğlu

Tayfun

Uğur

www.tbv.org.tr   

Etiketler: »
Share
199 Kez Görüntülendi.