logo

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na Başvurular Sadece E-İmza İle Olacak

mh_e_imza_aysegul_tuzun

E-GÜVEN İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Direktörü Ayşegül Tüzün

Türkiye’de ilk kez E-GÜVEN tarafından üretilmeye başlanan elektronik imzanın sağlık alanında kullanımı genişliyor. 1 Ekim 2016 tarihi itibariyle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na (TİTCK) gerçekleştirilecek başvuruların zaman damgalı olarak elektronik imzalanmış ve elektronik ortamda alınma zorunluluğu resmi olarak yürürlüğe giriyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) yaptığı duyuruya göre  01.07.2016 tarihinden itibaren firmalar tarafından imzalanan başvurular sadece elektronik ortamda alınabilecek. E-imza ile başvurmayan kullanıcılar, 01.07.2016 tarihinden itibaren üç aylık test süresi boyunca mevcut durumda olduğu gibi fiziksel evrakını kuruma ileterek başvuru yapabilecek. 01.10.2016 tarihinden itibaren ise tüm başvurular, sadece elektronik ortamda kabul edilecek ve e-imzasız elektronik başvuru kabul edilmeyecek.

2016 sağlık sektörünün devrim yılı

Sağlık sektörünün her geçen gün aşama kaydeden elektronik dönüşümünde pay sahibi olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden E-GÜVEN İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Direktörü Ayşegül Tüzün “E-GÜVEN’in sunduğu e-imza ve zaman damgası çözümü, kamu, özel sektör ve meslek gruplarında olduğu gibi halkın doğrudan temas ettiği öncelikli alanlardan biri olan sağlık sektöründe verimlilik sağlamaya devam ediyor. 2016 itibariyle e-reçeteye geçiş, Türkiye genelinde e-imzanın sağlık sektöründe yaygınlaşmasını, iş süreçlerinde iyileşme ve maliyet tasarrufunu beraberinde getirerek vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. TİTCK başvurularında e-imza ve zaman damgasına geçiş ile birlikte 2016’nın sağlık sektörünün devrim yılı olduğunu söyleyebiliriz. Sağlık sektöründe birbiri ile ilintili tüm tarafların hem kendi bünyelerinde hem de birbirleri ile olan iletişimlerinde e-imza kullanımının artmasının avantajları kaçınılmaz. Her şeyden önce kırtasiye ve bürokratik işlemlerden kurtarıyor. Kağıt masraflarından, enerji ve zamandan tasarruf etmeyi sağlıyor, arşivleme kolaylığı getiriyor. Biz de E-GÜVEN olarak elektronik imzanın yanı sıra TİTCK duyurusunda belirtilen zaman damgası ve kurumların ihtiyacına uygun imzalama çözümlerimiz ile bu sürecin en hızlı şekilde tamamlanmasını sağlıyoruz” dedi.

Etiketler: » »
Share
2395 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?