logo

Türkiye – Yeni Zelanda Arasında Sağlık Alanında İşbirliği

mh_yeni_zelanda

Tarihlerinde ilk kez, 1915 yılında Çanakkale Savaşı’na ANZAC Birlikleri içerisinde katılan Yeni Zelanda ve Türkiye arasında 100 yıl önce bir trajediyle başlayan dostluk ilişkisi her platformda giderek güçleniyor. Yeni Zelanda Sağlık Sektörü, işbirliği için Yeni Zelanda Ticaret ve Kalkınma Ajansı (New Zealand Trade and Enterprise-NZTE) önderliğinde, 21 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Çırağan Sarayı’nda sağlık teknolojileri sektörüne yönelik özel bir etkinlik düzenledi. Yeni Zelanda-Türkiye ilişkilerinin ticari boyutunu derinleştirmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe Yeni Zelanda’nın Türkiye Büyükelçisi Jonathan Curr ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Chai Chuah, Manukau Bölgesi Sağlık Kurulu Başkanı’nın yanı sıra T.C.Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Şahin Alpay ve Türkiye’den pek çok önemli sektör temsilcisi katıldı.

Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr, ANZAK Birlikleri’nin Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yaptığı 1915’in yüzüncü yıldönümü nedeniyle 2015 yılının kendileri için çok önemli bir yıl olduğunun altını çizerek “Paylaşılan ortak tarih iki ülke arasında sıcak ve dostane bir ilişkinin doğmasına neden oldu. ‘Yeni Zelanda – Türkiye Sağlık Sektörü Günü’ ülkelerimizin sağlık sektörü liderlerini ve firmalarını işbirliği yapmak üzere bir araya getiriyor. Biz bunun uzun soluklu, somut sonuçları olan bir iş ilişkisine dönüşeceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Chai Chuah, ‘Yeni Zelanda – Türkiye Sağlık Sektörü Günü’ her iki ülkenin de sağlık sektörleri için biraraya gelerek tecrübelerini aktarmak noktasında çok önemli bir fırsat sunduğunu belirterek “Türkiye’nin, bütün dünyada ilgiyle takip edilen son 10 yılda gerçekleştirdiği sağlık sektöründeki büyük donuşumu öğrenmek ve aynı zamanda misafirlerimize Yeni Zelanda sağlık sektörü hikayemizi paylaşmak ilham vericiydi. Her iki ülke de sağlık sektöründe inovasyona ve gelişime büyük önem veriyor. Birlikte çalışmak ve işbirliği için inanılmaz potansiyel var” dedi.

Yeni Zelanda’nın en yenilikçi sağlık firmaları etkinlikteydi

Sağlık bilişiminin öncülerinden Orion Health, dünyanın en büyük keçi sütünden mama üreticisi Dairy Goat, yeni doğan yoğun bakım uniteleri ve uyku apnesi makineleri üreticisi Fisher&Paykel Healthcare, meme kanseri taramasında getirdiği yenilikçi çözumleri ile Volpara Solutions, hastane güvenlik sistemlerinin dünyadaki önemli isimlerinden Gallagher Securities’in yanı sıra hastane inşaatlarının depreme dayanıklı hale getirilmesinde çok önemli projeler yürüten Robinson Seismic ve hastane bilişim sistemleri öncülerinden Cortell Health ile Türkiye’den sektörün önde gelen isimleri bu özel etkinlikte biraraya geldi. Sabah yapılan konuşmaların ardından Yeni Zelandalı firmalar yaptıkları sunumlarla Türkiyeli meslektaşlarına çalışma alanları ve işbirlikleri fırsatları hakkında bilgiler verdiler.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2014 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+8 = ?