logo

Türkiye’de İnovasyonların Dijitalleşme Süreci Hızlanıyor

mh_ibm_jale_akyel

IBM Türk Bulut Ekosistem Geliştirme Müdürü Jale Akyel

IBM Türkiye’deki inovasyon ekosisteminin gelişimine katkı sunmak üzere Liderlervadisi.com ile işbirliği gerçekleştirecek. İşbirliği ile bulut bilişim gibi yeni pazarlarda IBM’in teknoloji liderliğinden yararlanılarak akademik dünyaya, kamu kurumlarına, yatırımcılara, kuluçka şirketlerine, mentor ve danışmanlara ulaşılacak. Ağ içi ve ağlar arasında iletişimi sağlayan yeni B-2-N modeliyle, Türkiye’deki inovasyon dünyası Liderlervadisi.com platformunda dijitalleştirilecek.

IBM’den Liderlervadisi.com’a teknoloji desteği

IBM tarafından desteklenen Liderlervadisi.com, inovasyonu hızlandırmak ve işe dönüştürmek için gereken kalifiye insan, finans ve teknoloji gibi çeşitli kaynaklara tek bir merkezden ve kolayca ulaşmak için çeşitli yazılım uygulamaları sunan etkileşimli bir platform. Liderlervadisi.com, IBM Softlayer ve Bluemix üzerinde yer alıyor. İnovasyon yolculuğunda kaynaklara erişim, eşleşme ve işbirliği imkânı sağlayan platformda, 200’den fazla güncel hibe, teşvik ve yatırım destek programı ile birlikte, akademi ve iş dünyasından binlerce profesyonele arama filtreleriyle hızlıca ulaşılabiliyor. Ayrıca, transfer aşamasındaki yüzlerce teknolojiye, yatırım aşamasındaki girişimlere, dünyadaki yenilikçi gelişmelere ve etkinliklere yer veriliyor. Geliştirip sunduğu yenilikçi çözümlerle TTGV tarafından düzenlenen Dr. Fikret Yücel Ödül Programı’nda birinciliğe layık görülen Liderlervadisi.com modüler yapısıyla dünyada bir ilk niteliğinde özgün bir modele sahip.

Yepyeni bir modelle partner ağlar kurulacak

Liderlervadisi.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Metin Uçucu “Bu işbirliği sayesinde Liderlervadisi.com platformunun özgün çözümlerini, IBM’in teknoloji alanındaki liderliği ile birleştirerek, müşteri kazanımlarımızı arttırmayı ve müşterilerin değer elde etme sürelerini kısaltmayı hedefliyoruz. Bu sayede Türkiye’deki tüm ağları dijitalleştirecek ve böylece akademik dünyaya, kamu kurumlarına, meslek kuruluşlarına, yatırım ağlarına, kuluçka merkezlerine ulaşarak yeni iş ortaklıkları kurabilecek ve ekosistemi dijitalleştirebileceğiz” dedi.

IBM Türk Bulut Ekosistem Geliştirme Müdürü Jale Akyel ise bu işbirliğinin Türkiye’nin dijitalleşmesine çok büyük katkı sunacağını vurgulayarak “Bu işbirliğiyle IBM olarak, Liderlervadisi.com platformu aracılığıyla yeni ve yaratıcı fikirlerle daha yakın temasa geçeceğimiz için çok heyecanlıyız. IBM Bulut üzerinde gerçekleşmesi de bizim için ayrıca gurur verici. Bu anlaşma sayesinde Türkiye’deki inovasyon ekosisteminin gelişimine katkı sunmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin gelişen ve dinamik yapısını düşündüğümüzde, bu işbirliğinin çok heyecan verici gelişmelerin önünü açacağına inancımız tam” dedi.

Girişimlere Yönelik Özel Bir İşbirliği Destek Programı Tasarlanacak

IBM, yeni ve yaratıcı fikirleriyle pazara yeni soluk getirecek girişimlere Liderlervadisi.com platformundan kapılarını açacak ve iki kuruluş, girişimcilere ve küçük ölçekli şirketlere yönelik özel bir destek programı tasarlayacak. Böylece IBM’in girişimcilerin deneyim kazanmasını, girişimlerin pazara çıkış sürecinin kolaylaşmasını, hızlanmasını ve başarısının artmasını sağlayacak altyapı, teknoloji ve pazarlama desteği imkânları ve ortamları girişimcilerle buluşacak. Liderlervadisi.com ayrıca, IBM İnovasyon Merkezi ve SmartCamp etkinlikleriyle ilgili bilgilendirme ve iletişim imkânı sunacak.

Etiketler: » » » » »
Share
3705 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?