logo

Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin 12’nci Sayısının Tanıtımı Sarıyer’de Gerçekleşti

Türkiye’de İş Dünyası dergisinin 12’nci sayısının tanıtımı 6 Ekim 2022 tarihinde Sarıyer Belediyesi iş birliği ile Yaşar Kemal Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe İhlas Medya Grup Başkanı Aslıhan Ören, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Oto.net Yönetici Ortağı Yonca Ulusoy ve çok sayıda basın mensubu ve iş insanı katıldı.

İhlas Medya Grubu bünyesinde yayın hayatına devam eden ve 12’nci sayısına ulaşan Türkiye’de İş Dünyası dergisinin kapak röportajında Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan yer alırken derginin dosya konusu “Start-uplar” oldu. E-ticaret disiplini altında sektörün önemli yöneticilerine söz veren dergi, yatırım disiplininde ise Recai Çakır’ı konuk etti. Buluşmanın teması olarak belirlenen ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’in görüşlerine yer veren dergide Sarıyer’in balıkçılık faaliyetlerine ilişkin çok özel bilgiler yer aldı.

“DERGİMİZİ OKUMAYI SÜRDÜRÜN”

Etkinliğin açılış konuşmasını derginin Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak yaptı. Sarıyer’de olmanın mutluluk verici olduğunu dile getiren Toprak, “Dergimizde sürdürülebilirlik, kadın hareketine ve yerel yönetimlere önderlik yapma gibi bir misyonumuz var. Bu misyonla yola devam ediyoruz ve edeceğiz. Dergimizi okumayı sürdürün. 12’nci sayımızda bu defa Sarıyer’in balıkçılık meselesini masaya yatırdık. Geçtiğimiz günlerde burada balıkçılık konferansı yapıldı. Dolayısıyla bu konuyu işliyorsak Sarıyer’de lansmanımızı yapmalıyız dedik ve sevgili Belediye Başkanımız bizi misafir etti. Şükrü Genç’e ve ekibine bu sayede teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de İş Dünyası dergisinin hem yöneticileri tarafından hem de seçilen misafirler tarafından çok büyük önem taşıdığını söyleyerek sözlerine başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu işin profesyoneli başta Celal Toprak olmak üzere dergi yöneticilerine çok teşekkür ediyorum çünkü bu iş büyük bir cesaret işi. Derginin konularının sahipleriyle beraber işleniyor olması çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

“BALIĞIN YÜZDE 40’ı SARIYER’DEN ÇIKIYOR”

İstanbul’da balığın yüzde 40’ının Sarıyer’den karşılandığını söyleyen Genç, “Yaklaşık 50 kilometre sahil şeridine sahip olan Sarıyer, sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin en önemli balıkçılık bölgelerinden biri. Balıkçılık sektöründe İstanbul balıkçılığının yaklaşık yüzde 40’ını, midyeciliğin ise yaklaşık yüzde 90’ını karşılıyor. Rumeli Feneri ve Garipçe Mahallelerinin temel geçim kaynağı balıkçılık. Rumeli Kavağı Mahallesi’nin de nüfusunun büyük bir kısmı geçimini balıkçılık ve midyecilikten sağlıyor. Balıkçılık, ilçe için marka değeri taşımasının yanı sıra sektörden yaklaşık 10 bin kişi geçimini bu yolla sağlıyor. Denizlerimizde ve iç sularımızda balık stokları hızla azalırken, balıkçılıkla ilgili sorunlar gün geçtikçe büyüyor. Balıkçıların geçim sıkıntısı ile balık stoklarının gelecek nesillere aktarılamama kaygısı büyük önem arz ediyor. Bir yandan yasa dışı avcılık bir yandan balıkçılık filomuzun yüksek kapasitesi stoklar üzerinde büyük baskı oluşturuyor. İklim değişikliğinin stoklar üzerindeki olumsuz etkileri ise cabası. Balıkçılıkta birçok yanlış var. Bizler bu yanlışların çözümü için çaba sarf ediyoruz. Ne yazık ki balığın besin değerinden çok parasal değerine bakıyoruz. Bu sene çok iyi balık var. Ama balıkçılar teknelerle bu balıkları avlamak için çıkamadılar çünkü mazot çok pahalı. Tüm bu sorunların üzerine gideceğiz. Bu konuya değer verip sektörü inceleyen dergiye ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantı sonunda “Hayatımızı kolaylaştırdıkları ve yaşam kalitemizi artıran” kişilere teşekkür plaketi verildi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç

Oto.net Yönetici Ortağı Yonca Ulusoy

Gerçek Oto Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu

Konfor Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetmen

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi CEO’su İbrahim Elbaşı

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir

Etiketler: »
Share
469 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?