logo

Türkiye’nin Araç Rengi Aramalarındaki Tercihi Kırmızı

SEMrush, Türkiye’de son 1 yıl içinde yapılan araç rengi arama sonuçlarını ortaya koydu. Türkiye’de yapılan araç rengi aramalarında kırmızı, diğer renklere büyük fark atarak ilk sıraya yerleşti. Kırmızıyı sırasıyla mavi, sarı, siyah, beyaz ve gümüş renkleri takip etti. Geçen 12 ay içinde yapılan araç rengi aramalarında kırmızı rengin aranma oranı yüzde 60 oldu.

İnternette en çok aranan araba renkleri araştırması, yollarda rastladığımız araba renkleri ile reklamcıların tüketicinin ilgisini çekmek için kullandıkları renklerin birbirinden çok farklı olduğunu da ortaya koyuyor. Araştırma Türkiye’de araç rengi aramalarının büyük farkla önde olan kırmızı ve diğer renkler olan mavi, sarı, siyah, beyaz ve gümüş arasında bölündüğünü gösteriyor. Kırmızı rengin çekiciliği Türkiye’de yapılan araç rengi arama sonuçlarında da kendisini gösterdi. Psikologlara göre kırmızı; hız, heyecan ve tutkuyu yansıtıyor.

Satın alma esnasında tercih değişiyor

Türkiye otomotiv pazarının dinamikleriyle bölgenin dikkat çeken pazarları arasında yer aldığını kaydeden SEMrush Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü Adam Zeidan, Türkiye otomotiv pazarının bölgenin dikkat çeken pazarları arasında yer aldığını belirtti. Zeidan “Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) verilerine göre Türkiye’de 2017 yılında yaklaşık 1 milyon aracın satılması pazarın dinamizmini gözler önüne seriyor. Araştırmamızın sonuçları, insanların reklamlarda kullanılan araba renklerinden etkilenerek internette arama yaptığını gösteriyor. Araç satın almada en önemli kriterlerden biri olan renk seçimi, çoğu zaman aracın ikinci el satışı düşünülerek yapılıyor. İnsanlar satın alma noktasına geldiklerinde renk konusunda karar değiştiriyor. Hayal edilen araba kırmızı iken, satın alınan araba gri, beyaz ya da siyah oluyor” dedi. Dijital pazarlama araçları kullanılarak analiz edilen bu tip tüketici tercihlerinin pazarlama ve reklam uzmanları için kritik önem taşıdığına dikkat çeken Zeidan, araba kampanyaları geliştirilirken tüketicinin hayalleriyle satın alma kararı arasındaki makasın açıklığının analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekti. İnternette en çok aranan araba renkleri araştırması, yollarda rastladığımız araba renkleri ile reklamcıların tüketicinin ilgisini çekmek için kullandıkları renklerin birbirinden çok farklı olduğunu da ortaya koyuyor.

Diğer en çok aranan araç renklerinin karakterleri şöyle

Mavi: İstikrar ve dinginlik

Sarı: Neşe ve olumluluk

Siyah: Gizem ve mevki

Beyaz: Tazelik ve pratiklik

Gümüş: Yenilikçilik ve teknoloji

www.semrush.com

Etiketler: » »
Share
4437 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?