logo

TÜRKKEP, KEP Mutabakat’ı TÜRKKEP Başvuru Merkezi Temsilcilerine Antalya’da Tanıttı

TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hizmet Sağlayıcısı olarak hizmet veren TÜRKKEP, Türkiye genelinde hizmet veren TÜRKKEP Başvuru Merkezi temsilcilerini Antalya’da buluşturdu. Eğitim ve atölye çalışmaları ile zenginleştirilen üç günlük programda TÜRKKEP’in 2019 yılına dair planları anlatıldı. Toplantılarda KEP Mutabakat gibi yeni ürün detayları ve satış ağına eklenecek yeni ürün gamının tanıtımı da yapıldı.

Sektörün öncü şirketi olarak e-Dönüşüm alanında yapılması gereken bütün çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz “KEP, e-İmza, e-Fatura, e-Arşiv, e-Maliye ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesine öncülük eden şirketimiz, 2012’den beri şirketlere özel KEP çözümleri sunuyor. Bugün TÜRKKEP olarak 200’e yakın bayii sayımızla Türkiye’nin her bölgesinde aktif olarak faaliyet gösteriyoruz. Birlikte çalıştığımız iş ortaklarımıza özel çözümler sunarak şirketlerin dijitalleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin ilk özel kurumu olarak şimdiye kadar üzerimize aldığımız sorumlulukları yerine getirdik. 2018’i bir önceki yıla göre yüzde 55’lik büyümeyle kapattık. 2019’da da büyümemizi sürdürecek büyüme oranımızı en az yüzde 30’da tutacağız. Bugün yaklaşık 480 kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. Bu sayıyı 2019’da 650’ye ulaştıracağız” dedi.

Şirketlerin mutabakat sorununa çözüm: KEP Mutabakat

Türkiye’de bir ilke imza atılarak hayata geçirilen KEP Mutabakat hakkında bilgi veren Nevruz “Şirketlerin müşteri veya tedarikçileri arasında tanımlanmış alacak borç hesaplarının elektronik ortamda kolay, hızlı, güvenli ve hatasız olarak karşılaştırma imkanı sağlıyor. İstendiği takdirde KEP ile mutabakatları yasal zeminde yasal geçerli hale getirmeyi sağlayan KEP Mutabakat, kağıt kullanımını ortadan kaldırarak çıktı, telefon, kargo gönderimi ve arşivlemeye dair tüm operasyonel süreçlerinizin takibini mümkün kılarak maliyetleri düşürüyor” dedi.

Ar-Ge merkezinde e-Dönüşüm kapsamında yeni projeler geliştirilecek

2018 yılında hayata geçirilen TÜRKKEP Ar-Ge Merkezi hakkında bilgi veren TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven “Bugüne kadar yaptığımız 20 milyon TL’lik yatırımımız ile Ar-Ge merkezimizi Bakanlık onayını alarak hayata geçirdik. 26 çalışanla hizmet veren Ar-Ge merkezimizde e-Dönüşüm kapsamında yeni projeler geliştireceğiz” dedi. KEP İK sistemi ile şirketlere yüzde 70’e varan tasarruf sağladıklarını vurgulayan Ataseven “KEP İK sayesinde onlarca şirket geçtiğimiz yıl yüzde 70’e varan oranlarda maliyet tasarrufu sağladı. KEP İK sayesinde 50 çalışanı olan bir şirketin yıllık 10 bin TL olan İK masrafı 3 bin TL’ye kadar düşüyor” dedi. E-Fatura ile 2018’de 80 bine yakın şirketin masraflarını 15’de 1 oranında azalttığına dikkat çeken Ataseven “e-Fatura ile şirketlerin basım, arşivleme, kargo ve noter maliyetleri azaltılarak, birim başı gönderim ve saklama maliyetleri de dahil ortalama 8 TL olan kağıt fatura maliyetleri 50 kuruşa kadar düşürülüyor” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
3396 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?