logo

TÜROB: ABD Turizm Pazarı 2-3 Yıl İçinde 1 Milyon Kişiye Ulaşabilir

TÜROB Başkanı Müberra Eresin

ABD’nin, vatandaşları için düzenli olarak yayınladığı seyahat uyarılarında, Türkiye’ye yönelik uyarıyı yumuşatması turizmciler arasında memnuniyet oluşturdu. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, bu kararın ABD ile turizm ilişkilerimize olumlu yansımasını beklediklerini söyledi. ABD’den gelen turist sayısının 2015 yılında 798 bin kişiye rekor kırdığını hatırlatan Eresin “Ancak 2016 yılından itibaren gerileme başladı. 2016 yılında 459 bin, 2017 yılında 329 bin, 2018 yılında 448 bin ABD’li turist ülkemizi ziyaret etti. Bu yıl Ocak-Temmuz döneminde de bu pazarda yüzde 33 gibi önemli bir oranda yükseliş kaydedildi ve 331 bin ABD’li turist geldi” dedi.

“Kültür ve kongre turizmine olumlu yansıyacak”

Eresin, 2020 yılından itibaren bu pazarda yeniden eski seviyenin yakalanabileceğini, 2-3 yıl içinde 1 milyon barajının aşılmasının da mümkün olduğunu dile getirdi. ABD’li turistlerin harcama düzeyinin yüksek olduğuna, genellikle kültür ve kongre turizmi için geldiklerine dikkat çeken Eresin “Özellikle ülkemizde düzenlenen uluslararası kongre, toplantı gibi etkinliklere ABD’lilerin katılımında sıkıntı yaşıyoruz. Bu karar ile bu sıkıntının aşılmasında önemli bir adımın atılmış olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Avrupa ile aynı seviye

ABD önceki gün Türkiye’ye seyahat tavsiyesini güncellemiş, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan uyarıda Türkiye’nin kategorisi 3’ten 2’ye düşürülmüştü. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da, Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyesinin güncellendiği belirtilerek, Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyesinin Almanya, Fransa, İngiltere gibi birçok Avrupa ülkesi gibi 2’inci seviyede olduğu belirtildi. Yani bu durum Türkiye’yi, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi önemli Avrupa ülkeleri ile aynı kategoriye soktu. ABD’nin 4 farklı seviyede tanımladığı seyahat tavsiyelerinden, en riskli seviye 4, en risksiz seviyenin ise 1 olduğu belirtiliyor.

www.turob.com

Etiketler: »
Share
2141 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?