logo

TÜROB Aylık Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

TÜROB Aylık Bilgilendirme Toplantısı ve Geleneksel Öğle Yemeği Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla 22 Haziran 2023 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da gerçekleşti.

Toplantıda konuşan TÜROB Başkanı Müberra Eresin “Turizm sektöründe bugün itibariyle beklentimiz, yılın ikinci yarısıyla birlikte talepte artış trendinin devam edeceği ve sektörde yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşacağı yönündedir. TÜROB ve Sektör kuruluşları olarak Kamu-özel sektör iş birliğinde atılacak adımlar ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı (TGA) tarafından yürütülen sonuç odaklı başarılı tanıtım ve pazarlama çalışmaları sonrasında turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına güçlü desteğini vermeye devam edeceğine inanıyoruz. 2023 yılı ziyaretçi sayısı ve turizm geliri hedefimizi değiştirmedik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla aynı doğrultuda bu yıl 60 milyon ziyaretçi, 56 milyar dolar turizm gelirine ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Eresin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Otelciler Birliği ve Türk Havayolları iş birliğinde, Alaska Turizm organizasyonuyla “Tek millet iki devlet” ülküsünden hareketle dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de son derece başarılı bir workhop gerçekleştirdik. Bu tür çalışmalarla iki ülke arasında turizm hacmini kısa vadede 1 milyon 800 bin ziyaretçiye çıkartacağımıza inanıyorum. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve TGA olmak üzere bu organizasyona katkı veren Türk Havayolları ve Alaska Turizme ve workshopa ülkemizin dört bir yanından katılan toplam 41 üyemize teşekkür ederim. Özellikle geçtiğimiz günlerde İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının tanıtım desteği, hedef pazarlarımızda okul tatillerinin başlaması ve seçim sürecinin geride kalması ile yılın ikinci yarısında daha hareketli bir turizm dönemi yaşayacağımızı öngörüyoruz.”

Etiketler: »
Share
398 Kez Görüntülendi.