logo

TUROYD, “İnsan Kaynağımıza Sahip Çıkalım” Çağrısı Yaptı

TUROYD Başkanı Savaş Çolakoğlu

7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17. si gerçekleşen TTI İzmir Turizm Fuarı’nda yoğun katılım ile gerçekleşen kokteyl’de konuşan TUROYD Başkanı Savaş Çolakoğlu, nitelikli turizm için önceliğin nitelikli personel olduğunu belirterek Turizm ve Otelcilik Sektörü’nün insanı odağına alan emek yoğun bir sektör olduğuna vurgu yaptı.

Pandemi döneminden bugüne sektöre sırtını dönen meslektaşlarının geri kazanımı ve yeni neslin güvenini tazelemenin yolunun Turizm Meslek Birliği Üst Çatı Yasası ile mümkün olabileceğini belirten Çolakoğlu, nitelikli turistin niyetlerle değil, sektör çalışanları ve yöneticileri yararına atılacak somut adımlarla mümkün olabileceğinin altını çizerek “Turizm Sektörü’nde nitelikli istihdam açısından sürdürülebilirlik hususunda bakanlığımızın desteğinin ve somut icraatlarının 2024 yılında da devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

TUROYD’un çalışma planından bahseden Savaş Çolakoğlu, 2024 yılında bölge başkanlıklarını aktif hale getirerek, TUROYD’u bir federasyon yapısına dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Derneğin kişisel menfaat ve hırslardan bağımsız, sektör yararına birliktelik ve hizmet odaklı bir şekilde büyümesini hedefledikleri süreçte, bölge başkanlıklarına kazandırılacak tüzel kişilik ile demokratik yapının arzu edildiği gibi oluşacağına inandığını sözlerine ekledi.

Etiketler: »
Share
354 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?