logo

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi Antalya’da Gerçekleşti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Antalya’da bu yıl birincisi düzenlenen Turizm Kongresi, 19 Kasım Cuma günü çok geniş bir katılımla gerçekleşti.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın katıldığı, “Erken Değil, Tam Zamanı’’ sloganıyla düzenlenen 2022 yılı için erken rezervasyon kampanyasının başlangıcının yapıldığı basın toplantısının ardından kongrenin açılış konuşmaları yapıldı ve paneller başladı.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin ilk paneli olan Konaklama Sektörü-Seyahat Acentaları İlişkisi Denklemi Doğru Kurmak: Birlikte Daha Güçlüyüz”, 54. Hükümet Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde, TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı ve POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği programın ikinci oturumu olan Korkuyu Aşmak, Geleceğe Hazırlanmak” panelinde Psikiyatrist ve Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar paylaşımlarda bulundu.

Üçüncü oturum olan “Misafire ve Misafirle Değer Yaratmak” panelinin moderatörlüğünü ise İletişim Stratejisti ve TEDx Konuşmacısı Seçil Şendağ yaptı.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin dördüncü oturumu olan “2022 Yılı Dünya ve Türkiye Turizmi: Rekabetin Yeni Kuralları” paneline Türkiye’nin en çok turist aldığı Avrupa ülkelerinin seyahat acentaları birlik yöneticileri konuk oldu.

Nazar Holiday CEO’su Müfit Tarhan’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde Avrupa Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birliği (ECTAA) Yönetim Kurulu Başkanı Pawel Niewiadomski, Hollanda Seyahat Acentaları Birliği (ANVR) Yönetim Kurulu Başkanı Frank Oostdam, Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Dış İlişkiler Başkanı Volker Adams ve Ukrayna Devlet Turizm Geliştirme Ajansı (DART) Başkan Yardımcısı Daria Voloshchuk, pandemi ile birlikte değişen global seyahat alışkanlıkları ve dünya turizmi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) CEO’su Mark Tanzer ile Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze de panele video mesaj ile katılım sağladı.

Geleceğin Seyahat Acentası Olmak” adlı panelde ise HotelRunner Satış ve İş Geliştirme Direktörü Rıza Kaynak seyahat acentacılığı mesleğine yeni bakış açıları geliştirdi.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin ilk gününün son oturumu olan “Kongre Turizmi: Yeni Dünya, Yeni Düzen, Yeni Değerler” panelinin moderatörlüğünü MPI Yönetim Kurulu Başkanı Handan Boyce yaptı.

Panelde TÜRSAB Onursal Başkanı Talha Çamaş, Valör Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yudum Kaya ve Global Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Tümbay, kongre ve toplantı turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin İkinci Gününde, Turizmin Geleceğine Işık Tutacak Çok Önemli Paneller Gerçekleşti

İletişim-Eğitim-Dayanışma” sloganıyla düzenlenen kongrenin ikinci günü Havayolu-CRS-Seyahat Acenta İlişkileri: Gücümüzü Birbirimizden Alıyoruz” paneli ile başladı.

TÜRSAB Havayolu Bilet Satış ve IATA İhtisas Başkanı Numan Olcar’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, Türk Hava Yolları Dağıtım Başkan Yardımcısı Ömer Bükel, Amadeus Türkiye Ofisi Genel Müdürü Eric Willems, Hitit İş Geliştirme Direktörü Aras Kubilay ve Galileo Genel Müdürü İbrahim Köymen değerlendirmelerde bulundu.

Ardından, TÜRSAB Geçmiş Dönem Kruvaziyer Turizmi İhtisas Başkanı Sadettin Bülbül’ün moderatörlüğünde düzenlenen “Türkiye’de Kruvaziyer Turizmi” panelinde TÜRSAB Kruvaziyer Turizmi İhtisas Başkanı Ercan Abitağaoğlu, MSC Cruises Ülke Müdürü Burak Çalışkan ve Celestyal Cruises Ülke Müdürü Özgü Alnıtemiz, pandemiden derin etkilenen kruvaziyer turizmi hakkında tecrübelerini ve öngörülerini paylaştı.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin dokuzuncu paneli olan “İç Turizmde Yeni Dönem” panelinde ise TÜRSAB İç Turizm İhtisas Başkanı Mete Vardar’ın moderatörlüğünde Coral Travel Genel Müdürü Mehmet Kamçı, Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal ve SETUR Yurt İçi – Türkiye Operasyon Müdürü Serhat Günay, hızla gelişen ve değişen iç turizm hareketleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Kent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Öcal Usta’nın moderatörlüğünü yaptığı “Turizmde Geçmiş, Gelecek ve Teknoloji ile İlgili Beklentiler ve Operasyonlar” panelinde akademisyenler değerli paylaşımlarda bulundu.

Panelde, Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar “3. Yaş Turizmi”, IMC FH Krems University’den Prof. Dr. İrfan Arıkan “Doğa Turizmi”, Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Doğdubay “Gastronomi ve Teknoloji İlişkisi”, Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hakan Yılmaz ise “Deneyim Turizmi” konularında çalışmalarını paylaştı.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin on birinci oturumu olan “Tüketici-Acenta İlişkileri ve Kütahya Çizelgesi” panelinde ise TÜRSAB TOAR İhtisas Başkanı Handan Engin’in moderatörlüğünde TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı Av. İlker Ünsever değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi nedeniyle değişen alışkanlıkların değerlendirildiği “Koronavirüs Sonrası Dünya” panelinde Teknoloji Yazarı ve Trend Avcısı M. Serdar Kuzuloğlu, pandemi sonrası ile ilgili düşüncelerini ifade etti.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin on üçüncü oturumu olan “2022’de Türkiye ve Dünya Ekonomisi” panelinde ise T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay katılımcılarla ekonomi notlarını paylaştı.

Turizmde Markalaşma ve Dönüşüm” panelinde Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Altınbaşak Farina, sektörde öne çıkmak ve pazarlama alanında başarılı olmak üzere değerli paylaşımlarda bulundu.

Gazeteci Meliha Okur’un moderatörlüğünde düzenlenen, TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin on beşinci oturumu olan “Küresel Ekonomide Eğilimler ve Turizm Sektörü” panelinde de Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Bertan Hacıoğlu’nun sunum yaptığı “Yeni Nesil Sağlık Hizmetleri ve Medikal Turizm” oturumundan sonra, “Sağlık Turizminde Hayaller ve Gerçekler” panelinde sağlık turizmi kapsamlı bir şekilde ele alındı.

TÜRSAB Sağlık Turizmi İhtisas Başkan Yardımcısı Mert Demirsöz’ün moderatörlüğünde düzenlenen panelde Emsey Hospital Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, Acıbadem Hastanesi Kozyatağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Halil Koyuncu ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Genel Cerrahi Sağlık ve Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Alper Cihan, sağlık turizminde sorunlar, çözümler ve hedefler başlıklarında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin on yedinci oturumu olan “Hedef Pazarlar ve Geleceğin Turizm Ürünü Ne Olacak?” panelinde değişen dünyanın pazarlama ve tanıtım faaliyetleri ele alındı.

TÜRSAB Incoming Turizmi İhtisas Başkanı Aylin Özsavaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde, ANEX TOUR Grup Genel Müdürü Vural Karasu, PENINSULA TOURS Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, MPI Turkey CEO’su Okay Yıldırım, Der Touristik Türkiye Genel Müdürü Ertan Sakallı ve ODEON TOURS COO’su Ozan Somaklar değerlendirmelerde bulundu.

Seventur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tüfekçi’nin moderatörlüğünde düzenlenen “Kültür Turizminin Önemi” panelinde TURSAV Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı, 21. Dönem Kültür Turizm Komitesi Eş Başkanı İlhan Uçak ile TUREB Başkan Vekili ve İRO Başkanı Dr. Sedat Bornovalı, kültürel miraslarımızın korunması ve tanıtılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanı Özdemir Sözmen’in moderatörlüğünde düzenlenen, TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin on sekizinci oturumu olan “Kültür Turizminin Dijital Uyumu” panelinde ise Fest Travel Genel Müdürü Zekeriya Şen ve Uzak Rota Kurucusu Gökhan Erdoğan, dijitalleşen dünyada düzenlenen kültür turları hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin on dokuzuncu oturumu olan “Turizmde Kriz Yönetimi” panelinde, Marka Danışmanı ve TEDx Konuşmacısı Özel Oytun Türkoğlu, kriz yönetimi üzerine sunum gerçekleştirdi.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin ikinci gününün son oturumu olan “Seyahat Acentaları ve Profesyonel Turist Rehberleri” paneli, Antalya Rehberler Odası (ARO) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Korucu’nun moderatörlüğünde gerçekleşti.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Soner Bacaksız, İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO) Yönetim Kurulu Başkanı Macit Şaşzade, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) Başkanı Ozan Sayın ile Meeting Point Operasyondan Sorumlu Genel Müdürü Onur Özer’in katıldığı panelde, sektörde birlikte var olan seyahat acentaları ve turist rehberlerinin ortak çalışmalarının önemini vurgulandı.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin Son Gününde, Turizmde Dijitalleşme, Eğitim, Taşımacılık ve Gastronomi Konuları Ele Alındı

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin son günü, Türk Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin’in moderatörlüğünde düzenlenen “Dijitalleşmedeki Son Gelişmeler” paneli ile başladı.

Panelde, İTÜ Araştırma Dekanı ve Yapay Zekâ Türkiye (AITR) Eş Başkanı Prof. Dr. Altan Çakır, Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Cerebrumtech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İstanbul Blockchain Women Yönetim Kurulu Başkanı Çağla Gül Şenkardeş değerlendirmelerde bulundu.

Günün ikinci oturumunda ise Universal Travel Yetkilisi Mustafa Devrim Yalçın, “Seyahat Acentacılığında Eğitim ve Sürdürülebilirlik: Eğitimde Toplam Kalite” oturumunda sunum gerçekleştirdi.

UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak’ın sunduğu “Örnek Uygulamalarla Sürdürülebilir Turizm” panelinden sonra “Turizm Eğitiminde Yeni Dönem” oturumunda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi, Seyahat İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Volkan Altıntaş değerlendirmelerde bulundu.

TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanı Kerem Serkan Çoban’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Turizmde Taşımacılık ve Sorunları” panelinde, Aker Otobüs İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ak, Türkkan Turizm Kurucu Ortağı Cem Türkkan, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Akademik Danışmanı Dr. Kemal Karayormuk ve UITP Brüksel/Belçika Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz değerlendirmelerde bulundu.

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin son oturumu olan “Gastronomi Turizmi” paneli ise TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Panelde, TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın ve Divan Otelleri Satış Direktörü Deniz Dikkaya, son yıllarda yükselen gastronomi turizmi ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Tüm dünyada seyahat endüstrisinde yaşanan değişim ve dönüşümü analiz etmek amacıyla; otel-acenta ilişkileri, hukuk ve mevzuat, yeni iş modelleri, sigortacılık, stres ve kriz yönetimi, yeni nesil turizm trendleri, dijitalleşme, havacılık, ekonomi ve sürdürülebilirlik gibi sektörümüz için önem arz eden çeşitli konuların ele alındığı TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nde kazanılan edinimler ile oluşturulacak Kongre Bildirgeleri, tüm turizm sektörü ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Etiketler: » »
Share
1815 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?